Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana tüik fetö abd tesk yunanistan babacan

Türkiye İle ABD Arasında Savunma Sanayi Ticaret Diyaloğu

Türkiye ile ABD arasındaki Savunma Sanayii Ticaret Diyaloğu toplantısı bugün Ankara’da gerçekleşti.

Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye ile ABD arasında ilki 2014 yılında Washington’da düzenlenen Savunma Sanayii Ticaret Diyaloğu toplantılarının 5’incisi bugün Ankara’da gerçekleşti. Dışişleri Bakanlığı temsilcilerinin eş başkanlığındaki toplantının hükümetler arası düzenlenen ilk bölümüne Türk tarafından Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkilileri ile ABD tarafından Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı temsilcileri katıldı.

“TOPLANTIDA İKİ ÜLKE ARASINDA İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI, ÖNE ÇIKAN ORTAK PROJELER GİBİ HUSUSLAR ELE ALINMIŞTIR”

Toplantının öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci bölümüne Türkiye’de savunma sanayii alanında faaliyette bulunan ABD firmaları ile çeşitli Türk firmalarının katıldığını dile getiren Bakanlık, “Toplantıda, heyetler Türkiye ve ABD’nin her iki ülkenin de yararına yönelik ortak güvenlik ve savunma ticareti hedeflerine bağlılıklarını teyit etmişler; Türkiye ve ABD’de savunma sanayii alanında kaydedilen güncel gelişmeler, iki ülke arasında bu alanda işbirliği olanakları, öne çıkan ortak projeler gibi hususlar ele alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.