Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI çukurova belediyesi Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki

Türkiye - İsrail Temsilcileri Perşembe Günü Bir Araya Gelecek

Mavi Marmara saldırısından sonra bozulan Türkiye-İsrail ilişkilerinin yeniden normalleştirilmesi hedefiyle iki ülke arasında sürdürülen görüşmeler çerçevesinde Türk ve İsrail temsilcileri önümüzdeki perşembe günü yeniden bir araya gelecek.

Türkiye ile İsrail ilişkilerinin düzelmesi amaçlanan görüşmelere Perşembe günü devam edileceği bildirilirken tarafların anlaşmayı sonuçlandırmayı amaçladıkları da belirtildi.

Haaretz gazetesi “Türk ve İsrailli müzakereciler, uzlaşı anlaşmasını sonuçlandırmak için Perşembe günü bir araya gelecek” başlığı ile paylaştığı haberinde “Toplantı, kısa bir süre önce Erdoğan’dan gelen uzlaşıcı mesajlar ve kendisi ile  Cumhurbaşkanı Rivlin arasındaki telefon görüşmesinin ardından yapılacak” diye okuyucularına duyurdu.

Erdoğan’ın Rivlin ile görüşmesinde Mart ayında İstanbul İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen kanlı terör saldısında üç İsrailli’in hayatını kaybetmesi üzerine taziye dileklerinde bulunduğuna dikkat çekilen haberde gerek Erdoğan’ın, gerekse İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yaptıkları konuşmalarda iki ülke arasında Nisan ayında yapılacak görüşmelerin öneminin altını çizdiği hatırlatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.