Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Türkiye Kuşları Haklarda  Da AB’ye Girecek

Türkiye’nin veri tabanı yapısı 1979’da belirlenen AB Kuş ve Habitat Direktifleri ile uyumlu hale gelecek.

Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Avrupa Birliği (AB) tarafından hazırlanan Nature 2000 Tabiat Koruma Programı kapsamında uygulanan Ulusal Doğa Koruma Sistemi’nin Güçlendirilmesi Projesi’nin bir yıllık dönemini tamamlandı. Proje ile 2018 yılında tabiat koruma alanları AB kriterleri ile tam uyumlu hale gelecek.

Natura 2000 Ağı  İle Tam Uyumluluk Gerçekleştirilecek”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projelerin 2016 ayağında pilot bölge olan İç Anadolu’daki 19 ilden 17’sinde arazi çalışmaları tamamlandığını belirterek,  “Eskişehir ve Sivas’ta ise çalışmalar 2017 yılında başlayacak. Projenin tamamlanacağı 2018 yılında ise Türkiye tabiatı AB tarafından oluşturulan Dünya’nın en büyük koruma alanı olan Natura 2000 ağı ile tam uyumluluk gerçekleştirilecek” dedi.

Eroğlu, 2015-2018 yılları arasında uygulanacak proje için 9 adet çalıştay düzenlendiğini ifade ederek, “Çalıştaylara kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Yürütülen çalışmalarda 5 üniversite hocası bizzat arazide görev aldı.Bu proje tamamlandığında Türkiye’nin veri tabanı yapısı 1979’da belirlenen AB Kuş ve Habitat Direktifleri ile uyumlu hale gelecek” bilgisini verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.