Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

"Türkiye Tarihinin En Büyük Demokrasi Ve Kalkınma Hamlesi Bizim Dönemimizde Başladı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'na katıldı. TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada: “Türkiye tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesi bizim dönemimizde başladı.” dedi.  

“Daha Kıbrıs meselesinin ne olduğunu, Maraş'ın açılmasının ne anlama geldiğini bilmeyen birine ekonomiyi izah etmek mümkün değildir”

“Ömrü boyunca devletten aldığı maaş dışında bir iş, üretim istihdam tecrübesi olmayanların kürsülerden esip gürlemesi teneke tıngırtısının ötesinde bir anlama sahip değildir. Bunların önlerine koyulan kağıtlardaki rakamların ne anlama geldiğine ilişkin en küçük bir fikirleri olmadığını en iyi sizler biliyorsunuz. Daha Kıbrıs meselesinin ne olduğunu, Maraş'ın açılmasının ne anlama geldiğini bilmeyenlerin orada Türkiye'nin Cumhurbaşkanının Başkanlığındaki heyetle verdiği görüntünün diplomatik mesajını anlamamış birine ekonomiyi izah etmekte mümkün değildir.” İfadelerini kullandı.

“Her oda ve borsamız kendi üyelerine çağın gerektirdiği en ileri hizmetleri vermenin yanında, Türk ekonomisine de çok önemli katkılarda bulundu”

“Ekonomi ile ilgili her konuda iç dünyamızda ve onların temsilcileri ile olan sizlerle istişare etmeye özel önem veriyoruz. Aldığımız tüm kararlarda, attığımız tüm adımlarda, sizlerle birlikte oluşturduğumuz ortak akıldan faydalanıyoruz. Sektörlerimizin ve şehirlerimizin sorunlarını, taleplerini, beklentilerini sizlerle birlikte konuşuyor, tartışıyor ve birlikte çözüm yolları geliştiriyoruz. Türkiye'nin son 18 yıldır büyük mesafe kat ettiği demokrasi ve kalkınma yolculuğunda 365 oda ve borsamız lokomotif vazifesi gördü. Her oda ve borsamız kendi üyelerine çağın gerektirdiği en ileri hizmetleri vermenin yanında, Türk ekonomisine de çok önemli katkılarda bulundu.” İfadelerini kullandı.

“Türkiye tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesi bizim dönemimizde başladı”

“Türkiye olarak reformlar ve başarılar ile dolu sürdürülebilir büyümeye politikalarımızı merkezine aldığınız 18 yılı geride bıraktık. Topyekun kalkınma anlayışı ile ülkemizin 81 vilayetinin tamamında her bir haneye her bir insana dokunan hizmetler gerçekleştirdik. Piyasa ekonomisi anlayışıyla rekabeti esas alan şeffaf ve öngörülebilir politikalar ile ülkemize kalkındırırdık güçlendirdik. Tıpkı bugün yaptığımız gibi her kesimle istişare halinde olmaya önem verdik. Türkiye tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesi bizim dönemimizde başladı. Milli gelirimizin 236 milyar dolardan 950 milyar dolara, ihracatımızı 36 milyar dolardan 152 milyar dolara çıkardık. Kişi başına düşen milli gelirimizi 12 bin 500 dolara kadar yükselterek üst-orta gelirli ülkeler grubuna dahil ettik.” İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.