Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel yunanistan esnaf Akşener

Türkiye, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi’ne Katıldı

Türkiye, BM nezdinde gözlemci statüsünü haiz hükümetler arası bir örgüt olan ve 1993 yılında kurulan Viyana merkezli Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi’ne (ICMPD) 17. üye ülke olarak katıldı.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin ICMPD’ye katıldığını duyurduğu açıklamasında, “Yenilikçi, kapsamlı ve sürdürülebilir göç politikalarını teşvik etmeyi ve göç alanında işbirliğini güçlendirmeyi hedefleyen ICMPD, aynı zamanda ülkemizin 2006 yılından beri Başkanlığını üstlendiği, göç alanında kaynak ve hedef ülkeleri biraraya getiren en önemli platformlardan biri olan Budapeşte Süreci’nin sekretarya görevini de yürütmektedir” dedi. Açıklama şöyle devam edildi:

“ICMPD üyeliğimiz, 3.5 milyondan fazla Suriyeli ile dünyada en fazla mülteciye evsahipliği yapan, aynı zamanda insani yardımlar açısından en cömert ülke olan Türkiye’nin, Örgüt’ün çalışmalarına somut ve kapsamlı katkı yapmasına imkân sağlayacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.