Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

Türkiye ve Almanya Karşılıklı Ziyaretleri Hızlandırıyor

Son dönemde ikili ilişkilerde yaşanan sıkıntıları giderip aralarındaki bağları geliştermek isteyen Almanya ile Türkiye arasında üst düzeydeki karşılıklı ziyaretlere hız veriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28-29 Eylül tarihlerinde Berlin’e yapacağı devlet ziyareti öncesi  Almanya Dışişleri Bakanı Türkiye'ye gidecek Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın 5-6 Eylül için Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirmeyi planladığı belirtiliyor.  Bu arada, iki ülke Maliye Bakanlarının da 21 Eylül’de Berlin’de bir araya gelecek.

Heiko Maas’tan Türkiye'ye İlk Ziyaret

DW Türkçe’ye göre Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın, 5-6 Eylül tarihlerinde Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirmeyi planladığı belirtildi. Sosyal Demokrat Partili Maas, Dışişleri Bakanı sıfatıyla Türkiye'ye gerçekleştirmeyi planladığı ilk ziyarette Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulunacak.

Maas'ın Ankara'daki siyasi temaslarının ardından İstanbul'da Alman Lisesi'nin kuruluşunun 150'nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek törene katılması bekleniyor. Ancak haberde,  Dışişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından ziyaretin teyit edilmediği kaydedildi.

Erdoğan Steinmeier ve Merkel İle Görüşecek 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, 28-29 Eylül tarihlerinde Berlin'e bir devlet ziyareti gerçekleştirecek. Erdoğan’ın Almanya ziyareti öncesinde iki ülkenin maliye bakanlarının 21 Eylül'de Berlin'de bir araya gelmesi planlanıyor. Berlin’de Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından askeri törenle karşılanacak olan Erdoğan'ın Başbakan Angela Merkel ile de bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. Öte yandan, Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier'in de Ekim ayı içinde iş insanlarından oluşan bir heyetle Türkiye'yi ziyaret etmesi planlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeAlmanya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.