Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk

Türkiye'de Doğumların Yüzde 51'i Sezaryen İle Gerçekleşiyor

Türkiye'de iki bebekten biri sezaryan ile dünyaya geliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu, Sağlık Bakanlığı verilerine göre, iki bebekten birinin sezaryen ile dünyaya geldiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2014 yılında doğumların yüzde 51’i sezaryen yöntemiyle gerçekleşti. Sezaryen ile doğum oranı 2002 yılında yüzde 21’di.

İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması 1.Düzey'e göre sezaryen doğum oranının en fazla olduğu bölgeler sırasıyla; yüzde 62 ile Ege, yüzde 60 ile Akdeniz ve yüzde 59 ile Batı Marmara Bölgesi oldu. Sezaryen doğum oranının 2002 yılına göre en fazla arttığı bölge 40 puanlık artışla Akdeniz Bölgesi oldu.

7-14 YAŞ GRUBUNDAKİ HER DÖRT ÇOCUKTAN BİRİNDE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SORUNU VAR

Türkiye sağlık araştırması sonuçlarına göre 2014 yılında 7-14 yaş grubundaki çocukların son 6 ay içinde geçirdiği başlıca hastalık ve sağlık sorunları arasında ağız ve diş sağlığı sorunları yüzde 24,6 ile ilk sırada yer aldı. Bu sorunu yüzde 13,8 ile göz ile ilgili sorunlar ve yüzde 9,4 ile enfeksiyöz hastalıklar takip etti.

Anahtar Kelimeler:
BebekTüikSezaryenDoğum
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.