Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş vakıfbank MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Türkiye’de Ve 50 Ülkede Kurban Kesimleri Başladı

Kurban’da Kızılay Modeli’ni 12 yıldır başarıyla uygulayan Türk Kızılay, 2019 yılı için aldığı kurban vekâletlerinin kesimlerine yurtiçinde ve yurtdışında olmak üzere toplam 51 ülkede başladı.

Kurban bereketini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak isteyen hayırseverler, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kızılay’ın Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’na yoğun ilgi gösterdi. Kızılay’a yurtiçi ve yurtdışı için vekâletlerini veren hayırseverlerin kurbanları bayram namazının ardından kesilmeye başladı. Yurt dışı için vekâletlerini Kızılay’a veren hayırseverlerin kurbanları Balkanlarda, Asya’da, Ortadoğu'da ve Güney Amerika’da 50 ülkede kesiliyor. Yurtiçinde de çeşitli kombinalarda gerçekleştirilen kesimlerinden elde edilen kurban etleri anlık dağıtım ve aşevlerindeki dağıtımların yanı sıra konserve haline getirilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Yurt dışında ise kesim işlemlerinden hemen sonra soğuk zincir korunarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Vekâlet sahiplerine teşekkür

Kızılay’ın yardım çalışmalarına büyük destek veren hayırseverlerin, kurban kampanyasına da yoğun ilgi gösterdiğini bildiren Genel Başkan Dr. Kerem Kınık, “Vatandaşlarımızın kurban vekâletleri sayesinde kurban bereketi dünyanın farklı coğrafyalarındaki ihtiyaç sahiplerinin sofralarına taşındı. Yurt içi için aldığımız vekâletlerin kurban etlerinin bir kısmını aşevlerimizde ve anlık olarak dağıtıyoruz. Büyük bir bölümünü ise konserve haline getirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Yurt dışında kesilen vekâletlerin kurban etleri ise eşit pay edilerek paketleniyor ve soğuk zincir korunarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kampanyamıza vekâletleriyle destek veren ve kurban bereketini dünyanın dört farklı kıtasına taşımamıza aracılık eden tüm vekâlet sahiplerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kızılay’ın merhamet eli dört kıtaya uzanıyor

Türkiye’nin yanı sıra kurban bereketini açlıkla mücadele eden, doğal ve beşeri afetlerden etkilenen Afrika ve Asya ülkelerine de taşıyan Türk Kızılay, Balkanlarda ve Güney Amerika’da da kurban kesimlerini gerçekleştirerek ihtiyaç sahibi ailelere elini uzatıyor.

Bu yıl “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla kampanya düzenleyen Türk Kızılay; Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan’ın aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri; Burkina Faso, Cibuti, Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Gambiya, Gine, Güney Sudan, Kamerun, Kenya, Komor Adaları, Moritanya, Mozambik, Nijer, Ruanda, Senegal, Somali, Sudan, Namibya, Tanzanya, Uganda ve Zimbabve’nin aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri; Afganistan, Bangladeş, Endonezya, Filipinler, Gürcistan, Kamboçya, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Pakistan ve Rusya/Tataristan’ın yer aldığı Asya ülkeleri; Filistin (Kudüs-Gazze), Irak, KKTC, Lübnan, Suriye, Ürdün ve Yemen’in aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkeleri ile Güney Amerika ülkesi Surinam olmak üzere 50 ülkede vekâlet sahipleri adına kurban kesip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye

İslami şartlara uygun biçimde, din görevlilerinin ve noter vekillerinin eşliğinde kesimine başlanan kurbanlıkların seçimi veteriner hekimlerce yapıldı. Kesimlerin tamamı Kızılay görevlilerinin gözetiminde, İslami kurallara riayet edilerek, hijyenik koşullarda yapılıyor.

Bu yıl “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla kampanya başlatan Kızılay, amacına uygun olarak kesimi yapılan yurt içi vekâletlerinin kurban etlerini önümüzdeki günlerde kıyma ve kuşbaşı kavurma konservesi haline getirecek. İşlem tamamlandıktan hemen sonra kurban eti konserveleri, Kızılay’ın ülke geneline yayılmış şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca dağıtılacak.

Anlık bilgi veriliyor

Kesimi yapılan kurbanlar ile ilgili bilgi vekâlet sahiplerine anlık olarak veriliyor. Ayrıca, kurban kesim aşamaları video ile kayıt altına alınıyor. Türk Kızılay, kurban gibi önemli bir ibadetin kurallarına uygun olarak yerine getirilmesi ve halkımızın kendisine duyduğu güvene layık olmak adına üzerine düşen sorumluluğu her zaman olduğu gibi bu yıl da yerine getiriyor.

Anahtar Kelimeler:
Kurban
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.