Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

“Türkiye’nin Geleceğini Kadınlarımızla Birlikte İnşa Edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şûrası’nda yaptığı konuşmada, “Ülkemizde ve dünyada mağduriyete uğratılmış, adaletsizliğe maruz kalmış, hele hele canı yanmış tek bir kadın kalmayana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Türkiye’nin geleceğini kadınlarımızla birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şûrası’na katıldı. ATO Congresium’da düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk kadınının 1934 yılında seçme ve seçilme hakkı elde etmiş olmasına rağmen, bu konudaki asıl büyük atılımın son 17 yılda gerçekleştirildiğini belirtti.

“KADINA YÖNELİK YANLIŞ VEYA EKSİK UYGULAMALARI ORTADAN KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere, mücadeleye devam edilmesi gereken sorunlar bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ancak, istisnai bir takım olayları büyüterek, bu güzel fotoğrafı gölgelemeye çalışanlara izin veremeyiz. Kadın meselesinin, her şeyden önce bir insan meselesi olduğunu kabul ettiğimizde, pek çok şey yerli yerine oturacaktır.  Yaratılmışların en şereflisi olan insana, bu kutlu sıfatına uygun şekilde muamele edildiğinde, dünya hepimiz için çok daha güzel hale gelecektir” dedi.

Kadına yönelik haksızlıkları, adaletsizlikleri, zorbalıkları, yanlış veya eksik algı ve uygulamaları ortadan kaldırmak için çalıştıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu çerçevede, kararında ve doğru şekilde atılan her adım kadının statüsünü güçlendireceği gibi, yanlış adımlar da çabaların boşa çıkmasına sebep olur. İfrat ve tefrit hatasına düşmeden kadınlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız. Ülkemizde ve dünyada mağduriyete uğratılmış, adaletsizliğe maruz kalmış, hele hele canı yanmış tek bir kadın kalmayana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Türkiye’nin geleceğini kadınlarımızla birlikte inşa edeceğiz. İnşallah dünyanın geleceği de böyle şekillenecektir” diye konuştu.

“KADINLARIMIZ BU YÜKÜN ALTINDAN BAŞARIYLA KALKACAK”

“Geleceğimize güvenle bakabilmek için, maddi gelişmişlik düzeyimizin artışı ile aile kurumu arasında güçlü bir bağ kurmak mecburiyetindeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batıda yükselen yabancı düşmanlığının gerisindeki sebeplerden biri de aile yapısının yıkılması sebebiyle nüfuslarının azalıyor olmasından kaynaklanan endişedir.  Ne kadar zengin olursanız olun, şayet toplum olarak varlığınızı devam ettirecek sosyal doku, yani güçlü bir aile kurumu yoksa yok oluşunuz mukadderdir. Türkiye olarak bu hâle düşmemek için gereken tedbirleri almaya çalışıyoruz. Dostlarımıza da aynı şekilde davranmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Aile kurumunun direği olan kadınların bu konuda gösterecekleri iradenin, sorunun çözümünün de anahtarı olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Siyaset de eğitim de çalışmak da kariyer de kadının aile içindeki önemini ortadan kaldırmaz. Tam tersine, bu şekilde donanımı artan, ufku genişleyen kadınlar, ailelerine çok daha güçlü bir şekilde sarılacaklardır. İnşallah kadınlarımız bu yükün altından başarıyla kalkacaklar ve geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacaklardır.” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.