Öne Çıkanlar kosgeb çin 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 18 Yılda 5 Bin 60 Eseri Restore Ederek 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2020 CEV Şampiyonlar Ligi 2 İlde 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi 2018 FIFA Dünya Kupası Finalistleri

“Türkiye’yi Mevsimlik Hükümetlerden Kurtardık”

Başbakan Binali Yıldırım,geçmişte koalisyon hükümetlerine dikkat çekerek, “ AK Parti Türkiye’yi mevsimlik hükümetlerden kurtardı. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile bunu daha kalıcı hale getireceğiz” dedi. AK Parti Grup salonunda, 28 Şubat’ı anlatan film gösterimi de yapıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu. Yıldırım,  28 Şubat askeri darbe teşebbüsünün yıldönümü nedeniyle konuştu. Yıldırım konuşmasından önce grup salonunda 20 yıl önce bugün 28 Şubat’ta neler yaşandığına ilişkin film gösterisini izledi.

Yıldırım ardından şöyle dedi:

28 Şubat

“20 yıl önce ne oldu? Vatandaş yetkiyi vermiş, iktidar olmuşlar, birileri bu iktidarı sevmemiş. Bir vesayetle 28 Şubat darbesi gerçekleşti. Bazıları postmodern darbe diye isim koyuyor, basbayağı darbe teşebbüsü. Şu karar bakın, rejim tehlikede olduğu için imam hatiplerin ortaokul kısmı kapatılsın. Başörtüsü yasaklansın. Medya kontrol altına alındı partiler kapatılsın tam bir sıkıyönetim tesis edildi. Ülke suratla 2001 büyük krizine sürüklendi. 15 Temmuz'da da tanklarla sokakları işgal etmeye çalışanlar 28 Şubat'ı planlayanlarla aynı hedeftedir. Bunlar darbe kardeşidir. Tek fark vardır, 28 Şubatçılar başarılı olmuş, 15 Temmuz'dakiler tuş olmuştur. Bir hükümet iş yaparken bir takım çeteler, gruplar 'Rejim tehlikede' diye çığırtkanlık yapıyorsa, millete yapılan bu hizmetten rahatsızlık duyuyorlar. 'Demokrasiye balans ayarı verdik' diyenler 15 Temmuz kulağınıza küpe olsun."

Bayrak Tepkisi

Başbakan Yıldırım, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesud Barzani'nin Türkiye ziyareti sırasında asılan bayrak hakkında da  "Bir bayrak hikayesidir gidiyor. Irak Anayasası'na göre, kuzey Kürdistan Bölgesel Yönetimi özerk bir yapıdır. Parlamentosu, başbakanı, bakanları, bayrağı vardır ve dünyada da bu şekilde tanınır” diye konuştu. Bunun yeni bir uygulama olmadığını kaydeden Yıldırım, “Yeni bir uygulamaymış gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahı mümkün değil. Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar, Irak Anayasası'nın gereği neyse saygı duyar. Bizim bunun dışında başka diplomatik teamül geliştirmek gibi bir uygulamamız olmadı” dedi.

Sayılı Günler Kaldı

16 Nisan’da cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili referanduma sayılı günler kaldığını kaydeden Başbakan, “Sayılı gündür çabuk geçer. Her anımızı verimli geçirmeliyiz” çağrısını yineledi. Başbakan Binali Yıldırım,geçmişte koalisyon hükümetlerine dikkat çekerek, “ AK Parti Türkiye’yi mevsimlik hükümetlerden kurtardı. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile bunu daha kalıcı hale getireceğiz ve bunu anayasal güvence haline getireciğiz” dedi.
Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili anayasa değişikliği teklifinin maddelerini bir kez daha grup toplantısında anlattı.

Fırat Kalkanı Harekat

Türkiye'nin El Bab operasyonunu başarıyla, ÖSO'ya destek vererek tamamlamasından sonra DEAŞ terör mensuplarının Rakka'dan çıkarılması konusunda da ABD, koalisyon güçleri ve Rusya ile görüşmelerin devam ettiğinin altını çizen Yıldırım şöyle devam etti:

“ Bu konuda verilmiş bir kararımız yoktur ama verilmiş bir kararımız var; Rakka'da PKK'nın yok edilmesiyle ilgili olarak, PKK'nın kuzeni YPG/PYD gibi örgütler terör unsurları destek amacıyla kullanılırsa biz bu operasyonlarda katiyen olmayız. Hiçbir terör örgütüyle yan yana olamayız. Bir terör örgütünü yok etmek için başka bir terör örgütünü kullanırsanız, daha sonra o terör örgütünü yok etmek için ne yapacaksınız? Bu Türkiye-ABD ortaklığına, işbirliğine hiçbir şekilde uygun düşmeyecek harekettir.”

Müjde

Başbakan Yıldırım, KOSGEB'de kredi verme işleminin bugün başlayacağı müjdesini de verdi. Çiftçiye de müjde veren Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yaklaşık 11 milyar lira nakit kaynak sağlıyoruz. İlk yıl ödeme yok, iki yılda da faiz yok, aldığın parayı ödüyorsun. Söz verdik yerine getirdik. Mükelleflere, vergilerini düzenli ödemeleri halinde yüzde 5 indirim yapan yasa Meclisimizde kabul edildi.  Elektrik borçları yıllardır sorun, bunların yeniden yapılandırılması ve çiftçinin Ziraat Bankası'na olan borçlarının da yeniden yapılandırılması da karara bağlandı. Bu düzenlemelerin olumlu etkilerini görmeye başladık. Ocak ayında konut satışları yüzde 13 artış gösterdi. Yurtdışında Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için de bir kanun tasarısını Meclis'e gönderdik. Kalkınma projelerimiz devam ediyor. Bizim AK Parti iktidarı olarak 14 yıllık dönemimizde tarıma, hayvancılığa desteklerimizi 12 milyarın üzerine çıkardık. Geçen senenin sonlarına doğru, aldığımız kararla çeşitli adlarla verilen bu destekleri 2 kalemde toplayıp, bu desteklerin daha anlamlı hale gelmesini hedefledik. Üreticilerimize 12,8 milyar ödeme yapacağız. Çiftçilerimiz her şeyin en iyisine layık, ancak bu sene karar aldık, mazot ve gübre desteğini mart ayı içinde ödeyeceğiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.