Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Cengiz inşaat

TÜSİAD Heyeti MHP Grubunu Ziyaret Etti

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Koç başkanlığındaki heyet Mecliste MHP grubunu ziyaret etti. 

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başkanlığında Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Balkır, Yönetim Kurulu Üyesi Simone Kaslowski, Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Yavan, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger, Fikri Haklar Çalışma Grubu Başkanı Murat Peksavaş, Vergi Çalışma Grubu Üyesi Kemal Uzun, Ankara Daimi Temsilcisi ve TBMM ile İlişkiler Sorumlusu Eray Akdağ, Genel Sekreter Yardımcısı Ebru Dicle, Hukuk Müşaviri Serkan Ersöz, TBMM ile İlişkiler Uzmanı Ü. Barış Urhan’dan oluşan heyet Mecliste MHP Grubunu ziyaret etti. MHP Grup Başaknvekili Erkan Akçay’ın kabul ettiği heyet mecliste gündemde yer alan tasarı ve tekliflere ilişkin TÜSİAD’ın görüşlerini iletti. 

TÜSİAD Heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade eden MHP’li Akçay TÜSİAD’ın Türkiye’nin en önemli ve etkin sivil toplum örgütlerinden birisi olduğunu söyledi. 

Ziyarette MHP’nin siyasete ve yasama organı ile sivil toplum organı arasındaki ilişkilere dair yaklaşımını anlatan MHP’li Akçay, “Biz MHP olarak Türk milleti temelli yurttaş-birey odaklı siyaset yapıyoruz. Temel hak ve özgürlüklere bireysel yaklaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın kafi olacağını savunuyoruz. Kolektif hak dediğimiz zaman ülkeyi bir arada tutmamız mümkün değildir. Anayasa konusunda da görüşleri en net parti MHP’dir. Ancak bu komisyonda başkanlık gibi bahaneler ortaya konularak komisyon dağıtıldı. Önceki komisyonda da bugünkü komisyonda da masayı terk etmeyen tek parti biziz.” dedi. 

MHP Grup başkanvekili Erkan Akçay TÜSİAD Heyetine MHP’nin ekonomi politikalarına ilişkin de bilgi verdi. MHP’nin ekonomi politikalarının milletimizin karşı karşıya olduğu borçluluk, geçim sıkıntısı ve fakirliğe çare olacak acil önlemlerden oluşan “rahatlatıcı politikalar” ile bununla eş zamanlı olarak Türkiye’yi geleceğe taşıyacak “kalkınma politikaları” olmak üzere iki ana eksenden oluştuğunu belirten MHP’li Akçay konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’nin “üreten ekonomi programı”na geçmesi gerekmektedir. Bu politikanın temelinde ileri teknoloji kullanan, yenilikçiliği, verimliliği ve istihdamı gözeten, gelirin adil bölüşümünü esas alan, rekabet gücü yüksek üretim ekonomisini tesis etmek ve sosyal dokuyu güçlendirmek amacıyla, ülkemizin kendi imkân ve şartları ile doğal ve beşeri kaynakları olmalıdır. Türkiye’nin içine düştüğü “Orta Gelir Tuzağı”ndan çıkarılması için yurtiçi üretimde rekabet gücü ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimine öncelik verilmeli, ekonomik büyümeyi kısıtlayan tasarruf oranının artırılması sağlanmalıdır.” 

“Milletimizin Yararına Olan Uygulamaları Destekleriz” 

Ziyarette Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki son dönem vize muafiyeti gelişmeleri de gündeme geldi. MHP’nin vize muafiyeti için gereken yasal düzenlemelere ilişkin yaklaşımı sorusuna MHP’li Akçay, “Biz kompleksli bir parti değiliz. İlle de muhalefet olsun diye muhalefet etmeyiz. Milletimiz yararına olan uygulamaları destekleriz. Güncel AB süreci gelişmelerinde de aksi bir telkinimiz olmamıştır. AB müktesebatı çerçevesinde vatandaşlarımızın yararına olacak haklı ve tutarlı düzenlemeleri destekleriz.” şeklinde cevap verdi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.