Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

TÜSİAD’dan 15 Temmuz Açıklaması: Türkiye’nin Demokratik Geleceğine İnancımız Tamdır

 Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), “Demokrasiye müdahaleler ancak demokratik standartları yükselterek ve hukukun üstünlüğünü güçlendirerek önlenebilir, güvenlik ve özgürlük birbiri ile çelişkili değil, aksine birbirini tamamlayan temel önceliklerdir” açıklamsında bulundu.

TÜSİAD, 15 Temmuz Darbe girişiminin yıl dönümü nedeni ile yazılı bir açıklama yaptı.Açıklamada 15 Temmuz ertesinde sosyal medyadan yayımladıkları mesajı hatırlatarak “demokrasiye müdahaleler ancak demokratik standartları yükselterek ve hukukun üstünlüğünü güçlendirerek önlenebilir, güvenlik ve özgürlük birbiri ile çelişkili değil, aksine birbirini tamamlayan temel önceliklerdir” ifadelerine değindi.

“Minnetle Anıyoruz”
 
Darbe girişime karşı ilk anlardan itibaren toplum olarak çok önemli bir demokrasi sınavı verildiğine değinilen açıklamada, “ Halkımız, Cumhurbaşkanımız, Parlamentomuz, Hükümetimiz, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşları ve toplumumuzun tüm kesimleri 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimize sahip çıktı. Darbe girişimine karşı kahramanca mücadele verirken yaşamını yitiren şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz” ifadeleri yer aldı.
 
 
 Darbe girişiminin ardından dünyanın önde gelen iş dünyası kurumlarının üyesi olarak muadil kuruluşlarını, dış temsilciliklerini, şirketlerinin uluslararası ilişkilerini ve tüm küresel ilişkiler ağını kapsayan iletişim çalışmalarınızda, her zamanki temel mesajlarını vermeye özen gösterdiğine değinen TÜSİAD,  ” Türkiye’nin demokratik geleceğine inancımız tamdır. Toplum olarak demokrasi için verdiğimiz mücadele önümüzdeki döneme de ışık tutmalıdır” dedi.
 
Türkiye özgürlükler, adalet ve refah ülkesi olarak ancak toplumsal uzlaşma ve çoğulculuk içinde 15 Temmuz’un yarattığı sarsıntının geride bırakılabileceği ifade edilen açıklamada darbe girişiminin arkasındaki karanlık emelleri engellemenin en etkili yolunun Türkiye’nin bir an önce olağan bir döneme geçmesi ve milli menfaat konularını içeren reform gündemine yoğunlaşması olduğu belirtildi. Bu çerçevede TÜSİAD Demokrasi ve Milli Birlik içinde güçlü bir Türkiye için önceliklerini:
 
 
“- Erkler arasında denge ve denetime, güçlü parlamentoya, bağımsız ve tarafsız bir yargı sistemine dayalı çağdaş demokrasi düzeni;
 
- Demokratik standartların ve küresel rekabetçiliğinin en etkin kaynaklarından biri olan AB sürecini kararlılıkla sürdürmek;
 
- Başta eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve çalışma hayatı standartları olmak üzere tüm sosyal alanlarda çağdaş bir yaklaşımla ilerlemek;
 
- Dijital dönüşümü gerçekleştirerek, sanayi devrimini tüm boyutlarıyla ele almak; bilim, teknoloji ve inovasyon yetkinliğini hızla geliştirmek” olarak sıraladı.
 
Açıklamada ülkede FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi tüm terör odaklarına karşı en etkili mücadelenin  bu alanlarda milli birlik ve toplumsal çoğulculuk anlayışı ile hareket etmek olduğu vurgulandı.
 
Türkiye’nin düşünce ve ifade özgürlüğü, bireysel, kültürel, siyasal ve ekonomik alanlardaki özgürlükler ile 21. yüzyılda hızla yükselen bir ülke olacağı ifade edilirken, TÜSİAD’ın  bu süreçte evrensel demokratik ilkelerin ve Cumhuriyet değerlerinin savunucusu olmaya ve bu yönde emek vermeye devam edeceği belirtildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.