Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

“Ülkemizin Güvenliğini İlgilendiren Gelişmeleri Tribünden Seyretmeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatına ilişkin, “Şimdi El Bab, ama ‘oraya inmeyin’ diyorlar. Mecburuz, ineceğiz. Niye? Çünkü burada terörden arındırılmış bir bölgeyi hazırlamamız lazım. Koalisyon güçleri, eğer beraber hareket etmeye hazır olurlarsa Rakka’da da DEAŞ’a karşı gereğini yapacağız. Ama PYD ile veya YPG ile beraber değil. Amerika, koalisyon güçleri, beraber. Terör örgütlerini yanımıza almayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’nın İnegöl ilçesinde Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nün açılış töreninde konuştu.

Bursa’nın tüm ilçeleri ile 14 yıl öncesine göre çok farklı bir konumda olduğunu anlatan Erdoğan, İnegöl ilçesinin mobilyaları ile ünü yurtdışına taşan bir üretim, pazarlama ve tasarlama merkezi haline gelmesinin bile bir gurur kaynağı olduğunu kaydetti.

İnegöl’ün ihracata katkısına değinen Erdoğan, dünyanın farklı ülkelerinden insanların buraya gelerek alışveriş yaptığına dikkat çekti. Yetişmiş insan gücünün önemine değinen Erdoğan, Türkiye’de öğretimin olduğunu ancak eğitimde sıkıntı yaşandığını kaydetti. Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü hakkında bilgi veren Erdoğan, İnegöl’ün ihtiyaç duyduğu kalifiye personel yetiştirileceğini belirtti. Her şeyi devletten bekleyen değil devletle birlikte çalışan işadamlarına teşekkür eden Erdoğan, Türkiye’nin bölgesindeki istikrarsızlığa, teröre, çatışmalara rağmen 2023 hedefleri istikametinde yürüdüğüne dikkat çekti. Projeler hakkında bilgi veren Erdoğan, Avrasya Tüneli’nin Aralık ayının 20’snde veya 26’sında hizmete gireceğini açıkladı. Maruz kalınan saldırılara rağmen kararlılıklarından vazgeçmediklerini, ekonomik tuzaklara rağmen hedeflerden sapılmadığını kaydeden Erdoğan, mülteci sorununa değindi.

ARTIK TERÖR EYLEMİ OLDUKTAN SONRA DEĞİL, OLMADAN BU VATANI HUZURA KAVUŞTURACAĞIZ
Mülteciler sorunu konusunda Avrupalı ülkelerin tutumunu eleştiren Erdoğan, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet vurgusu yaptı. Güneydoğu’da hala çılgınlık içinde olan teröristlerin olduğunu belirten Erdoğan, “Artık terör eylemi olduktan sonra değil, olmadan, o bataklığı kurutmak suretiyle bu vatanı refaha, huzura kavuşturacağız” dedi. Yıllardır Türkiye’ye insanlık dersleri verenlerin insan hakları ve demokrasi karnesi hazırlayanların kendilerinin en temel insani vazifelerini yerine getiremediğini kaydeden Erdoğan, “Suriyeli mültecilerle ilgili ‘yeter ki bize gelmesinler, destek vermemiz lazım’ deyip verdiler mi? Aldatıyorlar, dürüst değiller. Verseniz de vermeseniz de biz 6 yıldır bu işi nasıl görüyorsak, bundan sonra da götüreceğiz” dedi.  Suriye’de 6 yıldır yaşanan olaylara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “600 bin insan terör örgütleriyle devlet terörünün kurbanı oldu buna ses çıkarmayanlar ‘Dabık’ta şu kadar PYD’li PKK’lı ölmüş…’ 600 bin insanın ölümüne sesiniz çıkmıyor, Dabık’taki PYD’li PKK’lı teröristleri savunuyorsunuz. DEAŞ’lı teröristler de var bunun içinde, PYD’li, PKK’lı, YPG’lisi de var. Hepsi birbirinin aynı al birini vur ötekine” dedi.  

PARLAMENTOMUZ İDAM KARARI VERİRSE YENİDEN GERİYE AVDET EDEBİLİR
Gaziantep saldırısına ölenlerin, Yasin Börü’nün kanını yerde kalmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Parlamentoda idam konusu gündeme gelip Genel Kurul'dan geçtiği anda Cumhurbaşkanı olarak ben buna onayımı veririm. Bunu açıkladım. Bazı Batılılar 'Siz bunu niçin dillendiriyorsunuz' diyor, ya ne olacaktı? Sizden mi izin alacağız? Bugüne kadar on binlerce şehidimin kanı yerde mi kalacak? Bugün dünyanın büyük bir kesiminde hala idam uygulaması var. Dolayısıyla biz, o şehidimizin kanını yerde bırakamayız. Parlamentomuz bu kararı verirse ki 80’li yıllarda bizde idam kalktı, yeniden bu geriye avdet edebilir kalktı” diye konuştu.
Erdoğan, “Halep gibi geçmişte bize ait olan topraklar İslam medeniyetinin kadim şehirleri yıkıldı. Aynı şekilde Irak'ın kadim şehirleri, geçmişte Kerkük, Musul bizimdi... Şimdi ben Misak-ı Milli deyince rahatsız oldular. Niye rahatsız oluyorsun ben tarih dersi veriyorum, anlayın. Bu işin tarihinde bu var. Gazi Mustafa Kemal de istikamet olarak Misak-ı Milli'yi göstermişti” dedi.

TRİBÜNDEN İZLEMEYECEĞİZ
2003'ten bu yana izlenen yanlış politikalar nedeniyle bölgenin ölüm tarlalarına dönüştüğünü dikkat çeken Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
“Batılı ülkeler Irak ve Suriye için ne yaptılar, koca bir hiç. Kendileri bir şey yapmadıkları gibi bizi de engellediler. Biz Irak krizinin başından beri ülkenin anahtarının tek bir mezhebe verilmeyeceğini ifade ettik. Suriye’de de terörün terörle temizlenmeyeceğini söyledik. Başta müttefiklerimiz olmak üzere bunları dinletemedik. Biz 3 milyon insana kapımızı açarken ortada görünmeyenler, konu petrol olunca konu enerji olunca hemen başköşeyi kaptılar. Bu dramlar karşısında 3 maymunu oynayanlar fırsatlar karşısında aslan kesildiler. Türkiye’yi bölgedeki gelişmelerin dışında bırakmak ama çıkacak faturayı da  üzerine yıkmak için her türlü yolu deniyorlar. Artık bu ahlaksız oluna riyakar oyuna müsaadede etmeyeceğiz. Ülkemizin güvenliğini ilgilendiren gelişmeleri tribünden seyretmeyeceğiz. Sahada ve masada olmak için uluslararası hukuk çerçevesinde ne gerekiyorsa onu yapıyoruz onu yapacağız. Güney sınırımız boyunca bir terör koridoru oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. 911 kilometre bizim Suriye sınırımız var. 350 kilometre Irak sınırımız var ne yapacağız? Seyir mi edeceğiz? Şimdi El Bab, ama 'oraya inmeyin' diyorlar. Mecburuz, ineceğiz. Niye? Çünkü burada terörden arındırılmış bir bölgeyi hazırlamamız lazım. Koalisyon güçleri, eğer beraber hareket etmeye hazır olurlarsa Rakka'da da DEAŞ'a karşı gereğini yapacağız. Ama PYD ile veya YPG ile beraber değil. Amerika, koalisyon güçleri, beraber. Terör örgütlerini yanımıza almayacağız.”

SAHADA ETKİN OLMAYA ÇALIŞIYORUZ
Irak’ın göz göre göre mezhep temelli bir iç savaşa sürüklenmesine kayıtsız kalınmayacağını söylen Erdoğan, “Kendi topraklarımızın güvenliği oradaki gelişmelerle yakından ilgili olduğu için sahada etkin olmaya çalışıyoruz” dedi.
Halep’i Musul’u Kerkük’ün güvenliğinin Türkiye’ninkinden farklı görülmediğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İştahı kabaranların heveslerini kursaklarında bırakacak iradeye ve güce sahip olunduğunu kaydetti. Erdoğan, bölgede huzurun inşa edilmesinde kararlı olduklarını belirtti.

ACIRSANIZ ACINACAK HALE GELİRSİNİZ
FETÖ ile mücadelede demokrasiden, hukuktan ve adaletten asla taviz vermeden çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Erdoğan, “Ancak bu hain örgüt bizim bu hassasiyetimizi dahi sulandırmaya, istismar etmeye... Ne diyorlar, 'mağduriyetim giderilsin' diye yapılan başvurular var. Sen ne diyorsun ya? Ne mağduriyeti? Benim 241 şehidimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek? 2 bin 194 gazimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek? Biraz insan edep eder. Hangi yüzle gelip bunu söylüyorsunuz? Acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Biz arkadaşlarımıza şunu söylüyoruz; hukuk içinde, adil bir şekilde kararınızı verin. Dilekçelere bakıyorsunuz aynı merkezden çıkmış, hala buna devam ediyorlar” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.