Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir

Ülkü Ocakları Başkanı Kılavuz: Ülkü Ocakları hiçbir provokasyona alet olmamıştır, olmayacaktır

ANKARA(ANKA) - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, “Ülkü ocakları hiçbir provokasyona alet olmamıştır, olmayacaktır” dedi.

Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz yaptığı yazılı açıklamada, dün gerçekleştirilen “Şehitlere saygı, teröre lanet” yürüyüşünün meşru çerçevede gerçekleştirildiğini belirterek, “Tüm illerdeki teşkilatlarımıza gönderdiğimiz talimatlarla, söz konusu yürüyüşlerin meşru çerçevede gerçekleştirilmesinin ve aksi bir duruma neden olabilecek kışkırtmalara karşı dikkatli olunmasının altı önemle çizilmiştir. Bu sebeple yürüyüşlerin güzergâhları ve zamanı önceden belirlenerek vatandaşlarımıza duyurulmuş; yürüyüşlerin ardından yapılacak basın açıklamaları da genel hatlarıyla genel merkezimiz tarafından belirlenmiştir. Neticede, teşkilatlarımızın da büyük özverisi ve dikkatiyle Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen yürüyüşler kesinlikle sorunsuz olarak tamamlanmıştır. Ülkü ocakları hiçbir provokasyona alet olmamıştır, olmayacaktır” dedi.

-“ÜLKÜ OCAKLILARIN MİLLETİMİZİ ÇEŞİTLİ ÇATIŞMALARA GÖTÜREBİLECEK HERHANGİ BİR TUTUM İÇİNE GİRMESİ KESİNLİKLE MÜMKÜN DEĞİLDİR”-

“Böylesine zor bir dönemdeyken, terör faaliyetleri tüm ülkeyi tehdit edecek boyutlara ulaşmışken, bin yıllık kardeşliğe iman etmiş olan bizlerin, yani Ülkü Ocaklıların, milletimizi çeşitli çatışmalara götürebilecek herhangi bir tutum içine girmesi kesinlikle mümkün değildir” diyen Kılavuz şunları kaydetti:

“Bu nedenle bu tür uydurma haberlerin ve çeşitli senaryoların devreye sokulacağını da göz önüne alarak yine elimizi taşın altına koyduk ve bu zor dönemde yaşlısıyla genciyle, işçisiyle memuruyla milletimizin teröre karşı tek yürek olduğunu ve güvenlik güçlerimizin yanında bulunduğumuzu tüm dünyaya haykırdık ve büyük bir sorumluluk anlayışı içerisinde yürüyüşlerimizi gerçekleştirerek teşkilatlarımızı evlerine uğurladık. Nitekim birtakım besleme medya kuruluşları, gazete binalarının basılmasını görmezden gelip, ülkücülerin yapmış olduğu meşru ve demokratik yürüyüşleri provokatif eylemler olarak lanse etmiştir. Kimlere hizmet ettiği belli olan, ayakkabı kutularıyla dizayn edilen havuz medyası bir kez daha algı operasyonu yapma gayreti içerisine girmiştir. Belirtmek isteriz ki Ülkü Ocakları, yapılan bu ve bunun gibi alçaklıklar karşısında dimdik duracaktır.”

-“ÜLKÜCÜLERİ BU ÇATIŞMANIN İÇİNE ÇEKMEYE ÇALIŞAN PROVOKATÖRLER ASLA BAŞARIYA ULAŞAMAYACAKLARDIR”-

Kılavuz, bir takım grupların “Bozkurt” işareti yaparak siyasi parti binalarına saldırıda bulunmasına ilişkin, "Teşkilatlarımıza önceden verdiğimiz talimatlara dayanarak ve olayların ardından söz konusu hadiselerin yaşandığı illerdeki arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda, bu şahısların Ülkü Ocakları ile hiçbir alakası veya ilişkisi bulunmamaktadır. Bir gazete binasına saldırıp orada Ülkücü Harekete ait sembol ve simgeleri kullanarak kendisini ülkücü olarak göstermeye çalışan ahlaksız güruhun kurumumuzla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. AKP ve ne olduğu belli olmayan bir takım grupların ilişkilerinden peyda olmuş, kemik yalayıcı, para karşılığı provokasyon yapan satın alınmış grupların, Ülkücü Hareketle herhangi bir bağının olması tasavvur dahi edilemez. Bu kapsamda kendini ülkücü olarak addeden şeref yoksunlarının bu kirli kumpastan bir an önce vazgeçmelerini ve akıllarını başlarına devşirmelerini şiddetle tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde bu kirli tezgâh başınıza yıkılacaktır. Toplumsal çatışmalardan medet uman ve ülkücüleri bu çatışmanın içine çekmeye çalışan provokatörler asla başarıya ulaşamayacaklardır” dedi.(ANKA)

(ÖZ/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.