Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Üst Düzey Olmayan Kamu Personeline'de Sözlü Sınav Mecburiyeti

Şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki görevlere, görevde yükselme suretiyle atanacakların dışındaki diğer kamu görevlilerinden "görevde yükselme" suretiyle atanacak personele de yazılı yanında sözlü sınav mecburiyeti getirildi.

“Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına  Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik” Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Değişiklik şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydek igörevlere, görevde yükselme suretiyle atanacakların dışında diğer kamu görevlerine de "görevde yükselme" suretiyle atanacak personele de yazılı yanında sözlü sınav mecburiyeti getirdi. Yani görevde yükselme veya ünvan değişikliği suretiyle her düzeyde atanacaklar yazılı ve sözlü sınavda başarılı olacaklar.
Yazılı sınavda 70 yerine en az 60 puan almışlar da başarılı sayılacak.
En az ortaöğretim düzeyinde mesleki ve teknik eğitim sonucu ihraz edilen ünvanlara ilişkin görevlere atanabilmek için eğitime tabi tutulmaksızın yapılan sınavlarda "yazılı sınav" şartı kaldırıldı.
Yazılı sınav ve barajı puan belirlenmesinde yazılı ve sözlü puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilecek.
Unvan değişikliği yazılı sınavları, kurumlarca belirlenecek görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda yaptırılacak ve bu sınavlara katılacaklarda, kurumda veya öğrenim durumları ile ilgisi bulunmayan görevlerde belirli süre hizmet yapmış olma şartı artık aranmayacak.
Bu değişikliklerden önce yazılı sınavları yapılınış  ve sınav sonuçları açıklanmış olan görevde yükselme veya unvan değişikliğine ilişkin işlemler, yazılı sınavın yapıldığı tarihte yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre
gerçekleştirilecek.
Kurumlar, görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliklerini bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç altı ay içerisinde Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşünü alarak bu Yönetmeliğe uygun hale getirecek.
Kurum yönetmelikleri yüıürlüğe konuluncaya kadar mevcut yönetmeliklerinin bu Yönetmeliğe aykırı olmayan hükümlerinin uygulanmasına devam edecekler. Söz konusu yönetmelikler yürürlüğe konuluncaya kadar, bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde uygulama yapılacak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.