Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

Valilikten hayvan hırsızlıklarını önleme genelgesi

ANKARA(ANKA) -Ankara Valiliği, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayvan hırsızlıklarının önlenmesi amacıyla “Hayvan Hırsızlıklarının Önlenmesi” konulu bir genelge yayınladı.  

Ankara Valiliği’nin yayınladığı genelgede, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayvan hırsızlıklarının önlenmesi amacıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Yönetmeliği hükümleri uyarınca güvenlik birimleri ile ilgili tüm teşkilatlar vasıtasıyla gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi.

Genelgede, ilçe kaymakamlıklarınca, mahalle muhtarları ve diğer yetkililerinin de katılacağı toplantılar düzenlenerek gelen-giden yabancıların takibi yapılacak, ayrıca hayvan satışlarında tarafların kimliklerinin belirleneceği belirtilerek alınan önlemler şöyle sıralandı:

“Hayvanların her ne sebeple olursa olsun bulundukları mahalden başka bir yere nakilleri Menşe Şahadetnamesi Belgesi veya Hayvan Sevk Pusulası ile yapılacaktır. 1774 sayılı Kimlik Bildirme Yasası hükümleri çerçevesinde; bölge dışından çalışmak veya hayvan ticareti yapmak üzere gelenlerin kimlik kayıt ve kontrollerinin yapılarak, aranan şahıslardan olup olmadıkları araştırılacaktır. Menşe Şahadetnamesi ve Hayvan Sevk Pusulası ile küpelenen hayvanlardan pasaportu bulunmayan hiçbir hayvanın nakline müsaade edilmeyecek ve de mezbahalar tarafından kabul edilmeyerek kesimleri de yapılmayacaktır. İlimizde besi hayvancılığının yoğun olarak yapıldığı yerler esas olmak üzere tüm İlçelerimizde yol güzergahlarında Jandarma, Polis ve tarım teşkilatı elamanlarından oluşan arama-kapama denetim ekipleri oluşturulacak, Polis ve Jandarma ekipleri tarafından özellikle 23.00-05.00 saatleri arasında denetimler sürekli olarak yapılacaktır. Hayvan hareketlerinin yoğun olduğu pazar yerlerinde denetimler aralıksız sürdürülecek, özellikle ruhsatsız mezbaha ve kesim yerlerinin faaliyetlerine kesinlikle izin verilmeyecektir. Et satışı yapılan yerlerde hijyen şartlarına uygunluk denetimi yapılırken, etlerin damgalı olup olmadığı hususu kontrol edilecektir. Özellikle ‘kendin pişir-kendin ye’ adı altında faaliyette bulunan et satış mahallerinin sorumluları, damgasız et veya belgesiz hayvan satın almamaları hususunda uyarılacaktır. Hayvan hırsızları ile ilgili yasal işlemler, mevzuata uygun olarak değerlendirilecektir.” (ANKA)

(ÖZ/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.