YANINDAYIZ Derneği Emine Bulut'un Dava Gününde Kırıkkale’de Olacağını Bildirdi

Türkiye’yi derinden sarsan Emine Bulut’un 10 yaşındaki kızının gözleri önünde eski eşi tarafından öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması yarın Kırıkkale’de görülecek.

Kadın cinayetlerine dur demek, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve her türlü ayrımcılıkla mücadele etmek için erkeklerin kurduğu ‘YANINDAYIZ Derneği davaya müdahil olmak talebinde bulunmak üzere dava gününde Kırıkkale’de olacağını bildirdi.

Konu ile ilgili YANINDAYIZ Derneği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“YANINDAYIZ Derneği olarak, eski kocası tarafından büyük bir vahşetle öldürülen Emine Bulut davasında müdahillik talebinde bulunmak üzere 9 Ekim günü Kırıkkale’de hazır bulunacağız. Yalnızca kadın oldukları ve bir erkeğin tahakkümünü reddettikleri için öldürülen Emine Bulut ve diğer kadınların YANINDAYIZ. Bizler de şiddet davalarında her zaman müdahil olarak kadınların haklarını savunacağımızı kamuoyuna arz ederiz.” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Kırıkkale
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.