Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı

Yargıtay’ın Berberoğlu Kararına CHP’den Tepki

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Yargıtay’ın Enis Berberoğlu hakkındaki kararına ilişkin, “Bu karar ve Enis Berberoğlu hakkında verilen bundan önceki kararlar kamu vicdanını kanatmıştır” dedi.

“KAMU VİCDANINI KANATMIŞTIR”

CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM’de 4 Nolu Basın Kapısı önünde yaptığı açıklamada, Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi’nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararı değerlendirerek şunları söyledi:

“Bir yargı kararının meşru sayılabilmesi için kamu vicdanını kanatmaması lazım. Bu karar ve Enis Berberoğlu hakkında verilen bundan önceki kararlar kamu vicdanını kanatmıştır.

Bu kararı veren Yargıtay 16'ncı Ceza’ya Anayasa’nın 83'üncü Maddesini nasıl anlatırız, nasıl öğretiriz bunu düşünüyorum, bulamıyorum. Bir öğretmen olarak bu Ceza Dairesi üyelerine bu hükmü anlatabilecek bir yöntem ve metot bilen meslektaşım varsa onu da göreve çağırıyorum.

Müteaddit defalar uyarmamıza rağmen Recep Tayyip Erdoğan’ın bu Anayasaya uymaya niyeti yoktur. Müteaddit defalar söylememize rağmen Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasiyi bir tepki ve protesto rejimi olarak kabul etmeye niyeti yoktur. Çok söylememize rağmen Recep Tayyip Erdoğan bu toplumu kutuplaştırmakta, ayrıştırmakta, kamplaştırmakta ve bölmekte kararlıdır.

Erdoğan’a bir tavsiyem var. Eğer Erdoğan gerçekten bu Anayasayı yok sayarak bu devleti idare edecekse 11 milyon 86 bin CHP’ye oy veren vatandaş için 5 milyon 606 bin HDP’ye oy veren vatandaş için 4 milyon 932 bin İYİ Parti’ye oy veren vatandaş için yaklaşık 21 milyon insanı barındıracak bir cezaevi yapmadığı sürece Erdoğan’ın bu keyfi uygulamalarına bu toplum bu siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri özelde de CHP seyirci kalmayacaktır.

Türkiye’de parlamento iradesi bu kararla yok sayılmıştır.

“TÜRKİYE’DE ARTIK SARAY YARGISI ELİYLE ORMAN KANUNLARI GEÇERLİDİR”

Erdoğan ve kimi AKP yöneticilerinin bu saatten sonra ağızlarına demokrasiyi almaları hukuktan bahsetmeleri gerçekten 81 milyonun aklıyla alay etmektir. Türkiye’de artık anayasa yoktur. Türkiye’de artık milli irade yoktur. Türkiye’de artık saray yargısı eliyle orman kanunları geçerlidir. CHP’nin bunu kabul etmesi mümkün değildir.

Yönetenlere, iktidar sahiplerine bir şey hatırlatmak isterim, demokrasiden sapanlar, diktatörlüğü günlük hayatlarında, günlük uygulamalarında alışkanlık ve gelenek haline getirenlerin sonları bellidir. Her şeye rağmen Erdoğan’ı demokrasiyle geldiği o koltukta demokrasiyi daha fazla katletmemeye, anayasaya sadık kalmaya, namusu ve şerefi üzerine içtiği yemine bağlı kalmaya davet ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.