Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Yarın Gece Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ Diyecek

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, av yasağının sona ermesiyle beraber yarın gece balıkçıların ‘vira bismillah’ diyerek denize açılacaklarını hatırlatarak, bütün balıkçılara ürünü bol, bereketli bir sezon diledi.

TZOB Başkanı Bayraktar, 1 Eylül’de sona erecek denizlerdeki av yasağına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yarın gece balıkçıların ‘vira bismillah’ diyerek denize açılacaklarını belirten Bayraktar, “Bütün balıkçılarımıza ürünü bol, bereketli bir sezon diliyorum” dedi. Bayraktar, balıkçıların avla ilgili kurallara titizlikle uymasının büyük önem taşıdığını, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın su ürünleri avcılığı konusunda yaptığı denetim çalışmalarının, avlanma zaman ve yer yasaklarının, avlanacak balık boylarıyla ilgili uygulanan standartların sektör için faydalı olduğunu kaydetti.

Üç tarafı denizlerle çevrili, 8 bin 333 kilometre kıyı şeridine sahip olan Türkiye’nin büyük su ürünleri potansiyeli bulunduğunu belirten Bayraktar, su ürünleri avcılığında 2017’de ilk sırayı yüzde 49’luk payla Doğu Karadeniz bölgesinin aldığı, bu bölgeyi yüzde 24.2 ile Batı Karadeniz, yüzde 14.8 ile Ege, yüzde 7.7 ile Marmara ve yüzde 4.3 ile Akdeniz bölgelerinin izlediği bilgisini verdi.

“KIYILARIMIZDA AV BASKISI SONA ERDİRİLMELİ”

Avcılıktaki sorunun kıyı avcılığı olduğunu savunan TZOP Başkanı Bayraktar, “Kıyılar aşırı av baskısı altındadır. Yeterli altyapı oluşturulamadığı için açık deniz balıkçılığı yeterince yapılamamaktadır. Oysa balıkçılığımızın geleceği açık denizlerdedir. Kıyılarımızda av baskısı sona erdirilmeli, açık deniz balıkçılığı desteklenmelidir” dedi.

Su ürünleri üretiminin 2017’de yüzde 7.2 büyümeyle 589 bin tondan 631 bin tona yükseldiği de ifade eden Bayraktar, üretimin yüzde 42.8’ini deniz balıkları, yüzde 8.3’ünü diğer deniz ürünleri, yüzde 5.1’ini iç su ürünleri ve yüzde 43.8’ini ise yetiştiricilik ürünlerinin oluşturduğunu kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.