Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Yaz Sıcaklarında Yollardaki 79 Kör Noktaya Dikkat

Yıl içerisinde en çok kazanın temmuz ve ağustos aylarında meydana geldiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken vatandaşları sıcaklık artışı ile oluşan asfalt erimelerine karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. Palandöken, “Vatandaşlarımız trafikte her zamankinden daha dikkatli olmalı, sıcaklık artışı ile oluşan asfalt erimelerine karşı tedbirli olmalıdır” dedi.

“En Çok Kaza Temmuz Ve Ağustos Aylarında Oluyor”

Temmuz ve Ağustos aylarının en yüksek kaza verilerine sahip olduğunu hatırlatan Bendevi Palandöken, “Yazlık bölgelere gidiş-gelişler ile artan yoğunluk maalesef trafik kazalarını beraberinde getiriyor. 2015’te 39 bin 53, 2016 yılında 39 bin 561 kaza temmuz ve ağustos ayında oldu. Bu sebeple bu aylarda vatandaşlarımız trafik kurallarına her zamankinden daha çok uymalı” diye konuştu.

“Yola Çıkmadan Önce Kör Noktalar Öğrenilmeli”

Yola çıkmadan kör noktaların öğrenilmesi gerektiğini belirten Palandöken, ölümlü her 3 kazadan 1’inin aşırı hızdan kaynaklandığını, aracın hızının trafiğin akışına göre ayarlamasını önerdi. Emniyet kemerinin bu kabusu engellediğini söyleyen Palandöken, “Ülke sınırlarımızda henüz iyileştirme aşamasında olan 79 kör nokta var. Kara Yolları Genel Müdürlüğü’nün koordinatları ile birlikte yayınladığı bu noktalar yola çıkılmadan önce öğrenilmeli. Bunların yanı sıra araçların yazlık bakımları da ihmal edilmemeli. Tarım yapılan bölgelerde yola çıkan traktör sahipleri araçlarının ışık donanımlarını sık sık kontrolden geçirmelidir. Yük üzerinde veya traktör kasasında insan taşımamalıdır” önerilerinde bulundu.

“Kazalar Hafta Sonları Yoğunlaşıyor”

Trafik kazalarının hafta sonu artış gösterdiğine dikkati çeken Palandöken, “Hafta sonunun gelmesiyle yola çıkan araç sayısında büyük artış gözleniyor. Bu artış ise trafik kazalarına sebep oluyor. En çok kaza cuma cumartesi ve pazar yaşanırken en az kaza ise salı günleri meydana geliyor. Uzun mesafe yolculuklarında iki saatte bir mutlaka dinlenilmeli. Uykusuz veya öğlen sıcağında yolculuk yapılmamalı. Yol yapım çalışmalarının olduğu bölgeler ise önceden öğrenilmeli” açıklamalarını yaptı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.