Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Yeneroğlu: Almanya, Müslümanları PKK Şiddetine Karşı Korumalıdır

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Almanya’da yasaklı olan terör örgütü PKK’nın sempatizanları tarafından Türkiye kökenlilere ve camilere yapılan saldırılarla ilgili Federal Hükûmete çağrıda bulunarak, “Federal Hükûmet, Almanya’daki Türkiye kökenli Müslümanların ve onların kuruluşlarının güvenliğini sağlamakla mükelleftir. Ne var ki, terör örgütü PKK’nın şiddetine karşı sessiz kalınmaktadır. Bu ateşle oynanan tehlikeli bir oyundur.” dedi.

Yeneroğlu açıklamasında; “Federal Hükûmetin Almanya sokaklarında yaşanan PKK şiddetine karşı sessiz tutumu sorumsuzluktur ve ateşle oynamaktır. Aynı şekilde tehlikeli olan bir diğer husus ise Alman siyasilerin, PKK sempatizanlarının Türkiye kökenli Müslümanlara ve onların kuruluşlarına yönelik gerçekleştirdikleri saldırılara karşı sergiledikleri kolektif sessizliktir. Hâlbuki bu tutumun PKK’lıları cesaretlendireceği ve daha fazla şiddete sevk edeceği ortadadır.


Bilindiği üzere son birkaç gün içinde Almanya’da camilere ve Türkiye kökenli vatandaşlara saldırılar gerçekleşti, havaalanlarında masum insanlar  şiddete maruz kaldı. Ne hikmetse şu ana kadar bu eylemlere karşı herhangi bir kınama duyamadık. Ancak çok iyi bilinmelidir ki bu sessizlik, failleri cesaretlendirecek ve yeni şiddet eylemlerine yöneltecektir.


Almanya sokaklarının, yabancıların çatışmalarına sahne olmasını istemediğini söyleyip duran siyasilerin, PKK şiddetine gelince toplu bir şekilde sessiz kalmaları tuhaf bir durumdur. Yine NATO üyesi Türkiye’nin terör örgütü PKK’ya karşı vermiş olduğu mücadeleyi her fırsatta kınayan Alman siyasetçilerin, sivillere yönelik korkak saldırılarıyla kadınların, çocukların, masum insanların hayatına kıyan terör örgütüne karşı sessiz kalmaları da aynı şekilde şaşırtıcıdır.


Öte yandan Alman medyasının da tüm gerçeklerin; hatta iç istihbarat birimi Anayasayı Koruma Dairesi raporlarının aksine terör örgütü PKK’nın propagandasını tehlikesiz ve önemsizmiş gibi göstermeye çalışmasını da hayretle takip ediyoruz. Kamuya açık alanlarda yapılan saldırılar, izinsiz gösteriler, provokasyonlar ya da yasaklı PKK sembollerinin gösterilmesi neticesinde yasaların ihlal edilmesi, Alman medyası tarafından mümkün olduğunca görmezden gelinmektedir. Almanya’da ibadethanelere yapılan saldırıların en ufak bir habere dahi konu olmaması izah edilebilir bir durum değildir. Medyanın PKK şiddetini görmezden gelme tavrı nihayetinde faillerin yaptıklarını yanlarına kâr olarak görmelerini sağlayacaktır.


Terör; ne yasa, ne hukuk, ne din, ne de etnik köken tanır. Türkiye Cumhuriyeti, PKK terörü nedeniyle yeryüzünde başka hiçbir devletin tecrübe etmediği acı deneyimler yaşamıştır. Unutulmamalıdır ki; teröristler istediklerini elde edemediklerinde daima silaha sarılırlar. Bu bağlamda Almanya’ya 90’lı yıllarda PKK ile olan tecrübelerini hatırlatmakta fayda vardır.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.