Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim BM Turizm EKütüphanesi

Yeni Kimliker 15 TL

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 2016 yılı için Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı bedelinin 15 TL olarak belirlendiğini bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel’in soru önergesini yanıtlayan Ala, Değerli Kağıtlar Kanunu uyarınca nüfus cüzdanı ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik kartlarının satış bedelinin Maliye Bakanlığınca belirlendiğini, 2016 yılı için nüfus cüzdanı bedelinin 8 TL, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı bedelinin 15 TL olarak belirlendiğini söyledi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın soru önergesini de yanıtlayan İçişleri Bakanı, Kırıkkale İlinde başlatılan kimlik kartı pilot uygulamasında kullanılan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartının arka yüzünde yer alan görüntünün Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi binasına ait olduğunu söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.