Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon başbakan binali yıldırım

Yeni Kontrollü Normalleşme Başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası millete sesleniş konuşmasında; "Bugün itibarı ile yeni kontrollü normalleşmeye geçiyoruz. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Akşam sokağa çıkma kısıtlaması tüm illerde devam edecek. Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8’inci ve 12’nci sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli illerde 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı sokağa çıkma sınırlandırması kalktı.” dedi. 

Yeni normalleşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlık Bakanlığımız ve onun bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Kurulu, 100 bin nüfusa düşen vaka sayısı başta olmak üzere, çeşitli kriterlere göre illerimizi sınıflandırdı. İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli, orta riskli , yüksek riskli ve çok yüksek riskli olarak kategoriler belirlendi. 

Bugünkü kabine toplantımızda normalleşme adımlarının prensipte nasıl atılacağı hususunu kapsamlı şekilde görüştük diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. ülkemizin tamamnda süran akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma kısıtlaması sürecek. Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8’inci ve 12’nci sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacaktır. Yüksek ve çok riskli illerimizde ise genel uygulamanın dışında sadece yüz yüze sınavlar yapılacaktır. Restoran, lokanta, kafetarya,tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelenide faaliyetlerini sabah 07.00 ile akşam 19.00 arasında yüzde 50 kapatise ile faaliyeklerini sürdürebileceklerdir. Halı saha yüzme havuzu ve benzeri tesisler düşük ve orta riskli illerimizde sabah 09.00 ile akşam 19.00 arasında faaliyet gösterebilecekler. Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valiliikler farklı düzenlemeler yaptırabileceklerdir. Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde ise sokağa çıkma süresi artırılacaktır. Nikah ve Nikah merasimi şeklindeki düğünler düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi  yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde ise 50 kişiyi geçmemek ve 1 saat'i aşmamak kaydıyla yapılabilecektir. " dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.