Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki Yıldız Tilbe

Yeni Koronavirüs Kararları Açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası koronavirüs salgınının artması nedeniyle yeni tedbirleri açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hafta sonları 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında dışında sokağa çıkma kısıtlaması olacak." dedi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası koronavirüs salgınının artması nedeniyle tedbirler kapsamında yeni kısıtlamaları açıkladı. 

Yeni Koronavirüs Tedbirleri: 

Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.

Restoran ve Kafelerde sadece paket servisi uygulamasına geçilecek. 

Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim, yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek

Halen 65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.

Alışveriş merkezleri, marketler, restorantlar, berber ve kuaförler gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00- ile 20.00 arası olarak sınırlandırılacak. 

Kıraathanelerin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.  

Sinemalar sektörün talebinede uygun olacak şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

Şehirlerde ana cadde ve meydenlarındaki sigara yasağı devam edecek

Kamu ve özel sektör işyerlerindeki esnek mesai düzenine ve mesai saatlerinin yoğunluk oluşturmayacak şekildeki belirlenmesi uygulamasına hassasiyet gösterilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.