Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

YERYÜZÜ DOKTORLARI GAZZE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

ANKARA (ANKA) – Yeryüzü Doktorları, Filistin Sağlık Bakanlığı ve Şifa Hastanesi işbirliğiyle Gazze’de ilk kez bir uluslararası kongrenin düzenlenmesine öncülük yaptı.

2001 yılından bu yana Filistin’de sağlık yardımları ve acil durum alanında projeler yürüten Yeryüzü Doktorları, bir ilki gerçekleştirerek Gazze’de uluslararası katılımla 1. Türkiye-Filistin Cerrahi Kongresi’ni düzenledi. Gazze’de 26-28 Mart tarihlerinde düzenlenen ve başta Türkiye olmak üzere ABD, İngiltere, Norveç, İtalya, Fransa Almanya Filistin'in Batı Şeria ve Gazze bölgelerinden 650 hekimin katıldığı, 116 tebliğin sunulduğu kongrenin açılışını Filistin Başbakanı Dr. Rami Elhamidlillah ve Sağlık Bakanı Dr. Cevad Awad yaptı. Kongrenin başkanlığını Yeryüzü Doktorlarından Prof. Dr. Orhan Alimoğlu yürüttü.

 Elhamidlillah kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, “Türkiye ve Yeryüzü Doktorlarına teşekkür ediyorum, bu kongre Filistinli cerrahların bilgi birikimlerini arttıracak ve tecrübelerine katkı sağlayacaktır” dedi.

Kongre Başkanı Prof. Dr Orhan Alimoğlu da yaptığı konuşmada, kongrede yapılan sunumlar ile sunumlar travma hastalarının ve cerrahi komplikasyonlarının yönetimi konularında önemli tartışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Başarılı ve eğitici bir kongre geçirdiklerine dikkat ç eken Alimoğlu, “Türkiye’de bu tür konferanslar gerçekleştirildiğinde, toplantıya kayıt yaptıranların sayısı ile katılım sağlayanların sayısı arasında büyük uçurumlar olmaktadır. Ancak,  1. Filistin-Türkiye Cerrahi Kongremiz boyunca, akşamın geç saatlerine kadar toplantı salonunun dolu olması bizleri derin bir şekilde etkilemiştir. Bu durum, değerli konferans katılımcılarının bilime, gelişmeye ne kadar açık olduğunu göstermektedir. Yüksek sayıda ve iştiyaklı bir katılımcı kitlesi olan bu toplantı, bu tür konferansların yeniden tertip edilmesi gibi bir görevi bizim omuzlarımıza yüklemiştir” dedi.

Kongreye Türkiye’den Bezmialem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen, Prof. Dr. Harun Cansız,  YYD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Kaygusuz, Süleyman Gündüz ve Dr. Murat Özsaraç katıldı. Cerrahi alanındaki yeni teknikler ve savaş cerrahisi üzerinde tebliğlerin sunulduğu kongre, Batı Şeria ve Gazzeli cerrahların uzun bir aradan sonra bir araya gelmesini de sağladı. (ANKA)

(AYÇ/ÖZK) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.