Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi kuşadası recep tayyip erdoğan Kuşadası Belediyesi HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk yapı kredi operasyon

Yeşil Kategorideki Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Tunceli’nin Pülümür kırsalında, dün etkisiz hale getirilen 8 teröristten birinin ‘Aranan Teröristler Listesi’nin yeşil kategorisinde yer alan örgütün sözde ‘Bağır Gücü Sorumlusu’ Murat Dağ olduğu belirlendi.

Genelkurmay Başkanlığı, terörle mücadele kapsamında dün gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Tunceli’nin Pülümür kırsalında, etkisiz hale getirilen 8 teröristten birinin ‘Aranan Teröristler Listesi’nin yeşil kategorisinde yer alan örgütün sözde ‘Bağır Gücü Sorumlusu’ Ferhat Yılmaz kod adlı Murat Dağ olduğu belirlendi. Aynı operasyonda üç adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet tabanca ve çok miktarda yaşam malzemesi ele getirildi. Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda tespit edilen 6 el yapımı patlayıcı edilirken, altı adet havan mühimmatı, 30 adet Doçka mühimmatı ve muhtelif malzeme ele geçirildi.

Bitlis’te güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen arazi aramasında üç el yapımı patlayıcı, Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde 4.200 gram C-4 plastik patlayıcı, Bingöl’de ise 159 adet fişek, bir adet telsiz, çok miktarda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.