Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

Yeşilay Ülkücü Gençlere Sunum Yaptı

 Ankara Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nda, Yeşilay madde bağımlılığı üzerine Ülkücü gençlere bir sunum yaptı.

Ankara Ülkü Ocakları, son yıllarda Türk gençliğinin en önemli sorunlarından biri olan sigara, alkol ve madde bağımlılığı konularında bilinçlenmek ve mücadele etmek amacıyla, Yeşilay Ankara Şube Başkanlığı yetkililerine davette bulunarak, gençlerin özellikle madde bağımlılığı konusunda doğru bilgilenmeleri için çalışma yürüttüler.

Yaklaşık bir saat süren slaytlı sunumu gerçekleştiren Yeşilay Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Önder Güney, gençlerin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bağımlılıkla ilgili konularda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Beraberinde getirdiği afiş ve broşürleri dinleyicilere dağıtan Güney, en çok ilgilerini çeken madde bağımlılığı konusunda tavsiyelerde bulunarak, “Alkol, uyuşturucu gibi maddeleri kullananlar, yalancı bir enerji aldıklarını zannederler, ancak bunun sonrasında vücut çöküntüye uğrar. Kaslarda kasılma, geçici görme kaybı gibi nedenlerle, damarlarda büzüşmeler sonrası organların sağlıklı çalışması sekteye uğrar. Nefes almaları zorlaşır. Kalp sıkışır ve sonu ölüme kadar varan sonuçlara ulaşılır” diye konuştu.

Sunum sonunda gençlerin sorularını da cevaplayan Güney, “İnsanları uyuşturucuya sevk eden nedenler nelerdir?” sorusunu, “İyi arkadaş başarıya, kötü arkadaş felakete götürür. Kendinize rol model olarak kimi seçerseniz, onu örnek almaya çalışırsınız. İyilik mi bulaşıcıdır yoksa kötülük mü derseniz, size şunu söyleyebilirim. Hangisini beslerseniz o bulaşır” diyerek cevapladı.

Program sonunda memnuniyetlerini dile getiren Ankara Ülkü Ocakları yetkilileri, bir daha ki sunumda daha büyük bir topluluğa eğitim verilmesi hususunda Yeşilay yetkililerinden söz alarak Güney ve beraberindekilere teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.