Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

Yıldırım: 2017 Bizim İçin Yatırım Hamle Yılı Olacak
Başbakan Binali Yıldırım, yatırımcılara “Biliniz ki, 2017 bizim için yatırım hamle yılı olacak. Yatırım hamle yılında da yeni yeni desteklerimiz var. Sizin iştahınızı artıracak çok önemli kararlarımız var” müjdesini verdi.

Türkiye Yatırım Danışma Konseyi Toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, yüzde 3’ün altındaki büyümelerin, ülkede ilave istihdam yaratmayacağını, ekonomide ciddi sıçrama gerçekleştirmeyeceğini söyledi. Gelecek yıllar için, özellikle orta vadeli planda büyümeyi yüzde 5’in üzerinde tutmak için bütün ekonomik kurgunun buna göre yapıldığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

“Bunu yaparken de mali disiplinden vazgeçecek değiliz. Bir tarafı yaparken bir tarafı yıkarak yol almamız mümkün değil. Hem mali disiplinimizi koruyacağız hem de büyümemizi belirli bir düzeyin üzerinde tutmaya çalışacağız, bunu nasıl yapacağız? Uzun vadeli üretime, istihdama ve ihracata yönelik tedbirlerle yapacağız. Küresel yatırımcıların Türkiye’de hem iş kurma hem de mevcut işlerini geliştirmelerine yönelik beklentilerini karşılayacağız. Güven yatırımcı için en büyük beklentidir. Güvenin devam etmesi, yatırımcı için uzun vadede yeni planların hayata geçmesi anlamına gelir. Güven noktasında Türkiye’de zerre kadar tereddüttünüz olmasın. Türkiye, dünyanın birçok ülkesinden her bakımdan daha güvenli bir ülkedir. Hem güçlü siyasi istikrar hem de sürekli kendini yenileyen bu anlamda yapısal reformlarını hız kesmeden devam ettiren, gerek küresel gerek yerel yatırımcıya beklentilerini karşılayan sürdürülebilir istikrar ve güveni temin eden bir yönetim iş başındadır.”

-“EKONOMİMİZ GÜCÜNÜ KORUDU”-

15 Temmuz darbe girişimini anımsatan Yıldırım, o gün sadece darbenin bastırılmadığını, aynı zamanda Türk milletinin ekonomiyi de teminat altına aldığını söyledi. Türk ekonomisinin darbe sonrası görünümünde herhangi bir olayla, küresel veya bölgesel olaylardaki görünümü arasında hiç fark olmadığını belirten Yıldırım, “Göstergelerdeki değişimler çok sınırlı kaldı ve Merkez Bankası bile piyasalara müdahale etmedi. Hemen başlayan ekonomik hayat normale döndü ve bütün finansal işlemler yapılmaya devam etti. Kamunun bütün kurumları da tıkır tıkır işlerini görmeye devam etti. Ekonomimiz gücünü korudu, hiçbir sarsıntı yaşamadık. Bütün dünya Türkiye’de ekonominin de demokrasimiz gibi sağlam temellere oturduğunu bu darbe vesilesiyle görmüş oldu” şeklinde konuştu.

-“ TÜRKİYE’DE YATIRIM YAPAN HİÇ KİMSEYE YABANCI GÖZÜYLE BAKMAYIZ”-

Bölgesel ve küresel sorunların, siyasilerin ve iş dünyasının ortak akıl etrafında bir araya gelmesiyle çözüleceğine inandığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

“Söyleyeceğim şey şudur, yönetim olarak görevimiz sizlerin işini kolaylaştırmak, iş yapma kararlılığınızı artırmak. İşi, yatırımı, üretimi siz yapacaksınız, ürettiğiniz malı tüm dünyada siz pazarlayacaksınız, parayı siz kazanacaksınız ama birçok insana da hayatını idame ettirecek istihdam sağlayacaksınız. Siz bunları yaparken bize düşen görev, sizin önünüzü açmak, çözüm üretmek, engelleri kaldırmak. Sizden şunu istiyorum, burada her şeyi açık açık söyleyin, siyaset yapmayın. Asıl gerçekleri bizden saklarsanız o zaman üzülürüz. Burada kader birliği yapıyoruz. Bu ülkeye yıllardır emek vermişsiniz, gayret göstermişsiniz, yatırım yapmışsınız. Sizler, yerli yatırımcılar, kim olursa olsun taş üstüne taş koyan bu ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan, istihdam oluşturan, ekonomimizin büyümesine katkı sağlayan herkesin başımız üzerinde yeri var. Türkiye’de yatırım yapan hiçkimseye yabancı gözüyle bakmayız. Yabancı mefhumu Türkiye’de yatırım yapanlar için geçersizdir. Bu ülkeye yatırım yapan, bu ülkenin girişimcisidir, bu ülkenin firmasıdır ve bu ülke için çalışıyor, üretiyor. Bunu bilincinde olarak ayrımcılık yapmadan sağladığımız tüm imkanlardan sizler de yararlanacaksınız.

Bir yıllık bir önceki yılın muhasebesini yapmak, yeni yıldaki sizlerden müjdeli haberleri dinlemek ve bu konuda bizim üzerimize ne düşüyor, sizden duymak istiyoruz. Daha elverişli bir yatırım ortamı oluşturmak ve ülkemizi daha fazla küresel yatırımcı için cazibe merkezi haline getirmek için sizlerden duyacağımız talepleri gözden geçireceğiz. Hazirandan bugüne kadar süre içinde ciddi anlamda ekonomiyi ilgilendiren, yatırımcıları ilgilendiren yasal düzenlemeler yaptık, idari tedbirler aldık. Bunların birçoğunu bilmiyorsunuz, bugün sizlerle paylaşılacak. Burada görüşmelerden sonra bir sonuç ortaya çıkacak, bu sonuç bildirisini de kabul etmiş olacağız. Bu alanlardaki gelişmeleri de düzenli olarak yayınlanan ilerleme raporlarıyla sürdüreceğiz.”

-“YATIRIM HAMLE YILINDA DA YENİ YENİ DESTEKLERİMİZ VAR”-

Başbakan Yıldırım, 2017 yılında yatırımcılara desteğin artacağını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yatırımcı neler bekliyor, biz ne veriyoruz? Burada tek taraflı bir alışveriş yok, kazan-kazan esasına göre. Siz ‘Şu yatırımı yapacağım, bu istihdamı sağlayacağım, ekonomiye bu katkıyı sağlayacağım’ diyeceksiniz, biz de size bunları yapabilmeniz için desteklerimizi vereceğiz.  Bu destekler önünüzdeki engelleri kaldırılması şeklinde olur, başka finansal anlamda destekler olabilir, bütün bunları konuşacağız. Ama biliniz ki, 2017 bizim için yatırım hamle yılı olacak. Yatırım hamle yılında da yeni yeni desteklerimiz var. Sizin iştahınızı artıracak çok önemli kararlarımız var.”
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.