Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

Yıldırım: Türkiye Söğüt’ten Yükselen İdeali Sahiplenerek Yürüyüşüne Devam Etmektedir

Başbakan Binali Yıldırım, Söğüt Ertuğrul Gazi´yi Anma ve Yörük Şenliklerine ilişkin, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün, Söğüt’ten yükselen bu büyük devlet ve medeniyet idealini sahiplenerek yürüyüşüne devam etmektedir” dedi.

Başbakan Yıldırım, Söğüt Ertuğrul Gazi´yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla mesaj yayımladı. Şenliklerin hayırlara vesile olmasını dileyen Yıldırım, “Büyük devlet ve medeniyet idealimizin filizlenerek kök saldığı Söğüt, bugün de bir tarih ve kültür okulu gibi bizleri yetiştirmektedir” ifadelerini kullandı.
Lideri olduğu Kayı Aşireti ile Söğüt’e yerleşen Ertuğrul Gazi’nin, burada tarihin akışını değiştirerek küçük bir beyliğin büyük bir devlete dönüşmesi için zemin hazırladığını anlatan Yıldırım, ismi daima adalet, cesaret, bilgelik ve ileri görüşlülükle birlikte anılan Ertuğrul Gazi’nin, Türk tarihinin en önemli devlet adamlarından olduğunu ifade etti.

Ertuğrul Gazi´nin oğlu Osman Gazi’ye nasihatlerini rehber edinen Osmanlıların, bu coğrafya üzerinde farklılıkları zenginlik kabul eden, insanı her türlü değerin üstünde tutan, hoşgörüyü ve adaleti esas alan bir anlayışın hâkim olması için mücadele ettiklerini söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:
“Demokrasiyle ve hukuk düzeniyle her geçen gün daha çok güçlenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün, Söğüt’ten yükselen bu büyük devlet ve medeniyet idealini sahiplenerek yürüyüşüne devam etmektedir.

Söğüt Ertuğrul Gazi´yi Anma ve Yörük Şenlikleri, ülkemizin barış ve hoşgörü kültürüne sadık kalarak geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için önemli bir vazifeyi ifa etmektedir.

Bu düşüncelerle, Ertuğrul Gazi´nin manevi şahsında, birlik ve beraberliğimiz için mücadele vermiş bütün kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yâd ediyor, aziz vatandaşlarımı muhabbetle selamlıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.