Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

Yıldırım’dan Demirtaş’a Yanıt: PKK Terör Örgütü Değilse Askeri Sivili Kim Öldürüyor?

Başbakan Binali Yıldırım, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz” sözlerine ilişkin, “Almanya’dan konuşacağına gel, Tanışık köyünde konuş, Dürümlü’de konuş. Katlettiğiniz 6 masum Diyarbakır evladının yanında konuş. Diri diri yaktığınız Diyarbakır’daki 5 vatandaşımızın akrabalarının yanında konuş. Uzaktan konuşmayın. PKK terör örgütü değil öyle mi? Kim Mehmetçikleri şehit ediyor? Kim sivil vatandaşları katlediyor?” dedi.

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır’da 10 yıllık “Yatırım Destek Programını” açıkladı. Yıldırım, sözlerine Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” şiirini okuyarak başladı. Yıldırım, “Cahit Sıktı Tarancı bugün bizim yapmak istediklerimizi aslında yıllar önce dile getirmiş. Rahmetle anıyorum. Bugün yeni bir başlangıç için Diyarbakır’dayız.  Bir arada olmak için buradayız. Mutlu bir Türkiye, mutlu bir Diyarbakır için buradayız” diye konuştu.

Yıldırım, 2005 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır konuşmasını anımsatarak şöyle devam etti:
“Diyarbakır’a aşkımızı hiç kimse gölgeleyemedi. Şehirde yol kesen,  mayın döşeyen alçak PKK terör örgütü, devletimize pusu kuran FETÖ terör örgütü ne de DEAŞ terör örgütü memleket sevdamızı, adalet duygumuzu gölgeleyemedi. Barışı zehirleyen kardeşkanı dökmek isteyenler,  bizi memleket sevdamızdan vazgeçiremediler. Vatandaşın hukukunu korumaktan vazgeçmeyeceğiz. Ayırımcılık bizim gündemimizde olmayacak, 79 milyon vatandaşımız ile birlikte beraber olacağız. Vatandaşlarımız, vatandan, bayrağımızdan asla vazgeçmedi. Biz de vatandaşlarımıza hizmetten vazgeçmedik. Doğu Güneydoğu Anadolu’nun yüzünü güldürmek için buradayız. Vatandaşımız ile göz göze gelmek  için buradayız. Ülkemizin kaynaklarını hakkaniyetle paylaşmak için buradayız. Yatırım için, üretim için, emek için buradayız. Adalet ve barış, huzur, demokrasi ve hukuk için buradayız.”

“Türkiye’nin Onurunu Şerefini FETÖ’ye Çiğnetmeyiz”

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır’da bir kez daha 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları anımsattı. Diyarbakırlılara verdikleri demokrasi mücadelesi için teşekkür eden Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“15 Temmuz gecesi sizin dirayetinizle kırıldı. 15 Temmuz’da Diyarbakır’ın verdiği destek için sizlere teşekkür ediyorum. Diyarbakır tercihini Türkiye’nin geleceğinden yana yaptı. O gün sizler, Türkiye’nin onurunu, şerefini FETÖ’ye çiğnetmediniz. O gün istikbalinize sahip çıktınız. Çok güçlü bir irade ortaya koydunuz. Diyarbakır’ın, İstanbul’un, Ankara’nın yanında olduğunu bütün cihana gösterdiniz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktınız. Eli kanlı örgütlere verdiğiniz cevap için teşekkür ediyorum. Beynini kandildeki terör balonlarına teslim edenlere de karşı çıktınız. Demokrasi nöbetlerinde FETÖ’yü lanetlediğiniz gibi bölücü terör örgütlerini de lanetlediniz.”

“Çözüm Vatandaştır”

FETÖ, PKK, DEAŞ bütün terör örgütlerini yok edeceklerini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:
“Vatanımızın bütünlüğünü parçalamak isteyenler asla çözümün bir parçası değil, olamazlar. Çözüm vatandaştır, çözüm sizsiniz, siz ve biz birlikte Türkiye’yiz. Can alanlar, pusu kuranlar çözüme karşıdır. PKK’nın eline silah verenlerle DEAŞ’in eline silah verenler aynı adamlardır. Bizim tek amacımız ülkemizi güçlü hale getirmek, demokrasimizi geliştirmek. Vatandaşımız ve devlet arasında anlaşmazlık bırakmamak. Kendimiz için ne istiyorsak, komşumuz için de onu istiyoruz.

“Sınırlarımızı Korumak Suriye’nin Toprak Bütünlüğüne Sahip Çıkmak İçin Oradayız”

Fırat Kalkanı, kendimiz kadar Suriye’nin toprak bütünlüğü için önemli. ‘Türklerin orada ne işi var’ gibi laflar duyuyoruz. 911 kilometre Türkiye’nin Suriye’nin hududu var. Binlerce kilometre uzaktan gelenlerin Suriye’de ne işi var? Siz DEAŞ, PYD, YPG unsurları bir olacaksınız, topraklarımıza füze atacaksınız, Antep’te 29 çocuk 54 vatandaşımızı katledeceksiniz, biz de böyle tepki vermeyeceğiz öyle mi? Fırat Kalkanı ile oradayız çünkü sınırlarımızı korumak, Suriye’nin toprak bütünlüğüne sahip çıkmak için oradayız. Ne zaman DEAŞ, YPG, PYD ülkemize zarar vermeyecek hale gelirse geri döneriz. Suriye’nin kuzeyinde yapay devlet kurulmasına izin verilmeyecek. Bizim Suriye’de verdiğimiz mücadele teröristlerle verdiğimiz mücadeledir.”

Türkiye’nin bölgesel barışın tek temsilcisi olduğunu vurgulayan Başbakan, “Kürtlerin de barışın da yegane temsilcisidir. Topraklarımıza fitne tohumu ekmek istiyorlar ama bizim topraklarımız birlikle aşılanmıştır” dedi.

Demirtaş’a Yanıt

Başbakan Binali Yıldırım, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz” sözlerine ilişkin ise çok sert konuştu. Yıldırım, Demirtaş’a, “Gücün yetiyorsa gel burada konuş” diyerek, şöyle devam etti:

“HDP Başkanı Almanya’dan sesleniyor, ‘PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmiyoruz.’ Almanya’dan konuşacağına gel, Tanışık köyünde konuş, Dürümlü’de konuş. Katlettiğiniz 6 masum Diyarbakır evladının yanında konuş. Diri diri yaktığınız Diyarbakır’daki 5 vatandaşımızın akrabalarının yanında konuş. Uzaktan konuşmayın. PKK terör örgütü değil öyle mi? Kim Mehmetçikleri şehit ediyor? Kim sivil vatandaşları katlediyor? Aklımızı başımıza alalım. Büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Bu tehlike, ülkenin birliğinin, beraberliğinin bozulması, Türkiye’nin bölünme gayretleridir. Asla ve asla buna pabuç bırakmayacağız.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.