Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

- Ensar Vakfı Küçükçekmece Şubesince düzenlenen etkinlikte, evlerde temizlik yaparak zihinsel engelli çocuğuna bakan Saniye Demir "yılın annesi" seçildi

İSTANBUL (AA) -  Ensar Vakfı'nın Küçükçekmece Şubesi, evlerde temizlik yaparak zihinsel engelli çocuğuna bakan Saniye Demir'i "yılın annesi" seçti.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Küçükçekmece Şubesi'nde "Anneler Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Şube Başkanı Kamil Çakır, iyiliğin, fedakarlığın ve merhametin kaynağı annelerin hakkının ödenemeyeceğini belirtti.

En zor anneliği yapan engelli annelerini bugün özellikle hatırlatmak istediklerini ifade eden Çakır, "Onlar özel çocuklarına bakabilmek için adeta kendilerini feda ediyorlar. Bütün ömürleri boyunca kendilerine muhtaç olan evlatlarına gösterdikleri fedakarlık tarif edilemez" ifadelerini kullandı.

 

- "En büyük hayalim çocuğumun okuma-yazma öğrenmesi"

 

Programda, evlerde temizliğe giderek yüzde 98 zihinsel engelli çocuğuna bakan ve 40 yıldır çamaşırlarını elinde yıkayan 55 yaşındaki Saniye Demir "yılın annesi" seçildi.

Demir, etkinlikteki konuşmasında, eşinin hastalığı dolayısıyla çalışamadığını, engelli evladını zor şartlar altında büyüttüğünü ifade etti.

İki çocuğunu kimseye muhtaç etmeden büyütmek için çalıştığını, evlere temizliğe gittiğini aktaran Demir, "Artık ben de çalışmakta zorlanıyorum. Oğlum Mehmet şimdi 15 yaşında. En büyük hayalim, oğlumun bir gün okuma-yazmayı öğrenmesi" şeklinde konuştu.

Demir'e şube tarafından çamaşır makinesi hediye edildi. Bunun üzerine gözyaşlarını tutamayan Demir, 40 yıldır çamaşırlarını elde yıkadığını kaydederek, her zaman bir çamaşır makinesi olmasını hayal ettiğini vurguladı.

Törene katılan engelli annelerine çeşitli hediye ve çiçek, çocuklara da boyama kalemi hediye edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.