Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

Akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde zaman zaman yoğun kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, don vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Kütahya, Antalya'nın doğu kesimleri, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas çevreleri yağışlı geçecek. Akdeniz kıyı kesimleri ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olan yağışlar, Mardin, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacak. Rüzgarın, Marmara, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güneyinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-70km/sa), Akdeniz'de kuzey yönlerden çok kuvvetli (50-70 km/sa)  esecek. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalırken, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güneyinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-70km/sa), Akdeniz'de kuzey yönlerden çok kuvvetli (50-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Uyarılar

Yoğun kar yağışı:  Akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde zaman zaman yoğun kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, don vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar: Marmara'da kuzey yönlerden fırtınamsı (30-50km/sa), Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güneyinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Akdeniz'de kuzey yönlerden çok kuvvetli (50-70 km/sa) esecek rüzgara karşı yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, iç bölgelerde kar erimeleri, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Çığ uyarısı: Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde, mevcut kar örtüsü üzerine bugün, yarın ve hafta sonu yer yer yoğun olmak üzere kar yağışı beklendiğinden, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Trakya kesimi ile güneydoğusunda bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtınamsı (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Kütahya'nın kuzey kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğu ilçeleri ile akşam saatlerinden sonra Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, bölgenin kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgarın; kuzey yönlerden fırtına (50-70km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu, İlk saatlerde Konya, Karaman ve Niğde ile öğle saatlerinde Kayseri ve Sivas çevreleri kar yağışlı geçecek. Rüzgarın; güney kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge geneli kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar ise Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacak. Yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Şanlıurfa çevrelerinde yağmur şeklinde olacak olan yağışlar, Siirt, Batman ve Mardin çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacak. Bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı meydana geleceği tahmin ediliyor.

Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Çok bulutlu (-2)
İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı olacak. (1 )
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu olacak . (4)
Adana: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacak. (11)
Antalya:  Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri sabah saatlerinde sağanak yağışlı olacak. (10)
Bolu: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı olacak.  (-3)
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı olacak.  (2)
Erzurum:  Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı olacak .(-5)
Diyarbakır: Çok bulutlu ve aralıklı yağmur zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı olmak üzere, yağışlar akşam saatlerinden itibaren doğu kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacak. (5)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.