Yoğun Kar Yağışı ve Zirai Don Uyarısı

Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Ülkede zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde 2 Şubat Perşembe sabahına kadar hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don riski devam ettiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmak gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Bartın, Sinop ve Kastamonu çevreleri kar yağışlı, Hatay çevreleri yağmurlu geçecek. Yağışlar,  Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerimizde (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin), Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ’ın doğu, Van’ın ve Erzurum’un güney kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olacak. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak, doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacak diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri yoğun kar yağışı olacağı konusunda uyardı. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinde (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin), Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ’ın doğu, Van’ın ve Erzurum’un güney kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (buzlanma ve don, ulaşımda aksamalar ile özellikle çığ tehlikesi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yetkililer, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hususunda uyarılarda bulundu.

Yetkililer, ülkede zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde 2 Şubat Perşembe sabahına kadar hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don riski devam ettiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Güneyi az bulutlu, kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda yer yer sis ve pus görülecek. Rüzgar, batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (40-60 km/sa) esecek.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor. Rüzgar,  Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, Hatay çevreleri yağmurlu geçecek. Rüzgar, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimleri çok bulutlu Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir ve Niğde çevreleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop, Kastamonu ve Bartın çevreleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinde (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ’ın doğu, Van’ın ve Erzurum’un güney kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri)olacak. Rüzgar,  zamanla batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olacak Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Az bulutlu. (-1)
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu.(5)
İzmir: Parçalı ve az bulutlu. (8)
Adana: Parçalı ve az bulutlu. (11)
Antalya: Parçalı ve az bulutlu. (15)
Sivas: Parçalı ve çok bulutlu aralıklı kar yağışlı. (-7)
Bolu: Parçalı ve çok bulutlu. (-2)
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışlar yerel olarak yoğun kar şeklinde olacak. (1)
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar, öğle saatlerinden sonra güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacak. (-7)
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar, yerel olarak yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. (0)
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.