Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp haberleri erdoğan tüik şampiyon rekor sınırların ihlali gürcistan tamer hassan filmleri çin David Dastmalchian izmir

YÖK'te 'Daimi Komisyon' Kuruluyor

Yükseköğretim Kurulu bünyesinde hukuk fakültesi dekanları, Adalet Bakanlığı ve Adalet Akademisi Başkanlığı yetkililerinin bulunduğu bir “Daimi Komisyon” kurulacak.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) hukuk fakültesi dekanlarıyla ikinci toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil ve üniversitelerin hukuk fakültesi dekanları katıldı. Toplantıdan sonra alınan kararlara ilişkin açıklama yapan YÖK Başkanı Yekta Saraç, YÖK bünyesi içerisinde hukuk fakültesi dekanlarının, Adalet Bakanlığının ve Adalet Akademisi Başkanlığı yetkililerinin bulunduğu “Daimi Komisyon” kurulacağını ifade etti.

YÖK Başkanı Saraç’ın açıklamalarına göre, Hukuk fakültelerinin mevcut durumları ve sorunları ile eğitim kalitelerinin artırılması ve standartlarının yükseltilmesi konularının görüşüldüğü toplantıda bazı kararlar alındı.

Buna göre Türkiye'deki hukuk eğitiminin niteliği, mezunların mesleki yeterliliği ve istihdam sorunlarının görüşüldüğü toplantıda hukuk fakültesi dekanları ile hukuk eğitiminin niteliği ve hukuk fakültelerinin sorunlarına yönelik yapılacak iyileştirmelere dair bir yol haritası belirlendi.

Fakülte dekanlarının görüş ve önerilerinin alındığı toplantıda hukuk fakültelerinin kontenjanları, müfredatı, eğitim öğretim süresi ve mezuniyet sonrasında sınav yapılması gibi hususlarda yoğunlaşıldı.

Hukuk fakültelerindeki eğitim seviyesinin yükseltilmesi, süreç ve çıktı esaslı düzenlemeler yapılması, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin tespitinin yapılması amacıyla YÖK bünyesi içerisinde hukuk fakültesi dekanları, Adalet Bakanlığı ve Adalet Akademisi Başkanlığı yetkililerinin bulunduğu “Daimi Komisyon” kurulması kararlaştırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.