Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

YSK Başkanı Güven'den Seçim Güvenliği Açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, seçimlerin güvenle yapılabilmesi için her türlü tedbirin aldığını ifade ederek, “Türkiye’de seçim başlamadan, seçim sonuçları üzerinden algı oluşturmanın anlamı yok. Seçimler güvenli. Mükerrer seçmen yok, sahte seçmen yok, sahte oy pusulası kullanıldı diye bir iddia yok. Bütün bunlar yokken daha seçim başlamadan seçim güvenliği üzerinde tartışma yapmak çok doğru değil” dedi.

YSK Başkanı Sadi Güven, YSK’ya gelişinde seçim güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Siyasi partilerden 24 Haziran’da yapılacak seçimler için sandıklarda görevlendirilecek üyelere eğitim verilebilmesi için temsilci göndermelerini isteyen Güven, “Siyasi partiler, sandıkların tamamına temsilcilerini, üyelerini, müşahitlerini göndersinler, bunları göndermeden Türkiye’de seçim başlamadan, seçim sonuçları üzerinden algı oluşturmanın anlamı yok. Seçimler güvenli. Mükerrer seçmen yok, sahte seçmen yok, sahte oy pusulası kullanıldı diye bir iddia yok. Bütün bunlar yokken daha seçim başlamadan seçim güvenliği üzerinde tartışma yapmak çok doğru değil” dedi.

YSK’nın seçimlerin güvenle yapılabilmesi için her türlü tedbiri aldığını ifade eden Güven, güvenlik konusunda siyasi partilere de çok görev düştüğünü vurguladı.

“BİLİNÇLİ SANDIK KURULU ÜYESİ OLURSA SONUÇLAR SAĞLIKLI OLUR”

Bazı siyasi partilerin sandıkların tamamına yakınına üye gönderdiğini, bazılarının da eksik görevlendirme yaptığını ifade eden YSK Başkanı Güven, “Benim temennim, isteğim tüm siyasi partilerimizin tüm sandıklarımıza temsilci göndermeleridir. Böyle olduğu takdirde hiçbir şey olmaz zaten olduğu yok da vatandaşımızın gönlü biraz daha rahat olur. Bir daha söylüyorum, biz halk eğitimlerde siyasi partilerin sandıkta görevlendireceği üyelere daha önceki seçimlerde verdiğimiz gibi yine sertifikalı eğitim vereceğiz. Ne kadar bilinçli sandık kurulu üyesi olursa sonuçlar o kadar sağlıklı olur, hatasız olur. O nedenle siyasi partilerimizin sandıklara üyelerini göndermeleri gerekir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.