Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti İsrail gündem başlıkları Afrin Muhbir Hakkari ysk bugünün gündem özeti turizm çin pkk

Yurt Geneli Sağanak Yağışlı

Hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 3 ila 6 derece düşecek, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun büyük bir bölümünde beklenen yağışların yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, zamanla Edirne, Kırklareli, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun batısında yer yer karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, İç Ege, Batı Karadeniz ile Samsun, Amasya, Kırşehir, Kırıkkale çevrelerinde kuvvetli; İzmir, Aydın, Denizli çevreleri ve Isparta'nın güney ilçeleri, Burdur'un doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli; Antalya ve Muğla çevrelerinde aşırı olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar'ın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz kıyılarında güney yönlerden, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) şekilde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, İç Ege, Batı Karadeniz ile Samsun, Amasya, Kırşehir, Kırıkkale çevreleri ve Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli; İzmir, Aydın, Denizli çevreleri ve Isparta'nın güney ilçeleri, Burdur'un doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli; Antalya ve Muğla çevrelerinde aşırı olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla Edirne ve Kırklareli çevreleri ile bölgenin güney ve doğusunda yer yer karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın: kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde eseceği tahmin ediliyor.

EGE:Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, gece saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç kesimlerinde kuvvetli, İzmir, Aydın, Denizli çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Muğla çevrelerinde aşırı olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batısında kuvvetli, Isparta'nın güney ilçeleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Antalya çevrelerinde aşırı olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge genelinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzeybatısı ile Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu, gece saatlerinden sonra iç kesimlerinin karlakarışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Samsun ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde doğusununiç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, batı kesimlerinin akşam saatlerinden sonra karlakarışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, batı kesimlerinin akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. (8)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor.(14)
ADANA : Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (20)
ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların aşırı olması bekleniyor. (17)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece saatlerinden sonra kuzeyinin yükseklerinin karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor (11)
BOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece saatlerinden sonra karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor (8)
TRABZON:
Parçalı ve az bulutlu (23)
ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu (6)
DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu (13)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.