Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat cumhurbaşkanı erdoğan

YURT GENELİ YAĞIŞLI, SICAKLIK 5 DERECE DÜŞÜYOR

ANKARA (ANKA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur şeklinde olması beklenen yağışların; sabah saatlerinde Samsun, Ordu, Giresun, Tokat ve Hakkari çevreleri ile Sivas'ın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; sabah saatlerinde Samsun, Ordu, Giresun, Tokat ve Hakkari çevreleri ile Sivas'ın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı. (16)

ANKARA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (13)

İZMİR: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı. (17)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri ile zamanla il geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı. (20)

ANTALYA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri sağanak yağışlı. (18)

SAMSUN: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı. (13)

ERZURUM: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.(7)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (14)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ve Hatay çevreleri ile Adana'nın güneydoğu kıyılarının aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Sivas'ın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Samsun, Giresun, Ordu ve Tokat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, kuzeydoğusunda yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması beklenen yağışların; sabah saatlerinde Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.  

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin zamanla kuzey ve doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (ANKA)

(HM/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.