Yurt Genelinde Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan değerlendirmelere göre, yurdun batısı parçalı çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimleri, Orta ve Batı Karadeniz ile Afyonkarahisar'ın doğu kesimleri, Isparta, Antalya, Giresun ve Trabzon çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeğini tahmin ediyor.

Meteoroloji yetkilileri, yurdun batısı parçalı çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimleri, Orta ve Batı Karadeniz ile Afyonkarahisar'ın doğu kesimleri, Isparta, Antalya, Giresun ve Trabzon çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceğini tahmin ederken yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Bilecik, Isparta ve Afyonkarahisar'ın doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. Yetkililer, İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden vatandaşları dikkati, ve tedbirli olması konusunda uyardı.
 
Hava sıcaklığı, Ülke genelinde 2 ila 4 azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken rüzgâr, genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuzey yönlerden kuvvetlice kuvvetlice (30-50 km/sa) esecek.


Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde bölge geneli ile akşam saatlerinden itibaren kuzey ve batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ve Bilecik çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinden itibaren kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50km/sa) esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Afyonkarahisar'ın doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu, ilk saatlerde Isparta ve Antalya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde yağmur ve sağanak, Isparta çevrelerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde bölgenin kuzeybatı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Çankırı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Çankırı çevrelerinde hafif yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, batısı çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde batı kesimleri ile gece saatlerinde kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların kıyılarda yağmur, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.


Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Çok bulutlu, ilk saatlerde karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı (5)
İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra yağmurlu (8)
Antalya: Çok bulutlu, ilk saatlerde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (16)
Bolu: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı (6)
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu. (14)
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu (-4)
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu (11)

 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.