Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim Çelebi Havacılık Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ Çankırı mitingi Arap 4 Mart 2024 Pazartesi Gündem Özeti Sıkıntı

Yurt Genelindeki Operasyonlarda 9 PKK’lı Öldürüldü 3’ü Yakalandı 5’i Teslim Oldu

Yurt genelindeki terörle mücadele faaliyetleri kapsamında dün Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Bingöl ve Mardin’de operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda toplam 9 terör örgütü mensubu öldürüldü, 3 terör örgütü üyesi yakalandı ve 5 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, yurt genelindeki terörle mücadele faaliyetlerinde 11 Temmuz Salı günü Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Bingöl ve Mardin’de çeşitli operasyonlar gerçekleştirildi. Hakkari’de 4 terör örgütü üyesi öldürülürken 1 terörist yakalandı, Şırnak’ta 5 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu ve Mardin’de terör örgütü ile irtibatı olduğu değerlendirilen 2 şahıs gözaltına alındı.
 
6 Kalaşnikof 422 Kalaşnikof Fişeği İle Çok Sayıda Mühimmat Ele Geçirildi
 
Hakkari, Diyarbakır, Bingöl ve Mardin’de bir 6 Kalaşnikof piyade tüfeği, 422 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir LAW silahı, iki RPG-7 roketatar mühimmatı, 79 tabanca fişeği, bir M-1 piyade tüfeği, bir G-1 piyade tüfeği ile 20 G-1 piyade tüfeği fişeği, 332 adet Biksi makineli tüfek fişeği, bir tabanca, çok miktarda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, yaşam, giyim ve muhtelif malzeme, ile ilk yardım malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.