Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Yurt İçinde 90, Afrin’de 3 Bin 820 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

24-30 Mart tarihlerinde yürütülen yurt içi operasyonlarında 90 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 3 bin 820 oldu.

Genelkurmay Başkanlığı, 24-30 Mart tarihlerinde yürütülen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre Diyarbakır, Bitlis, Mardin ve Bingöl ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen orta ve küçük çaplı operasyonlarda 2’si sözde lider kadroda olmak üzere toplam 90 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda, 30 adet piyade tüfeği, 2 adet Dragunov (Kanas) keskin nişancı tüfeği, 4 adet av tüfeği, 8 adet tabanca, 1 adet Law tanksavar silahı, 4 adet roketatar olmak üzere toplam 49 adet silah, 1 adet top mermisi, 1 adet tow mühimmatı, 3 adet 120 milimetrelik havan mühimmatı, 1 adet 81 milimetrelik havan mühimmatı, 1 adet 60 milimetrelik havan mühimmatı, 3 bin 819 adet muhtelif hafif silah mühimmatı, 11 adet roketatar roketi, 9 adet roketatar sevk fişeği, 33 adet el bombası, 165 kilogram amonyum nitrat, 5 kilogram C-4 patlayıcı madde, 75 adet fünye, 61 adet muhtelif şarjör, 5 adet gaz maskesi, 2 adet el dürbünü, 1 adet gece görüş dürbünü,1 adet büyük telsiz, 1 adet sırt telsizi, 13 adet el telsizi ve 86 adet EYP yapımında kullanılacağı değerlendirilen LPG tüp ele geçirildi. 67 adet EYP tespit edilerek imha edildi.

4 ASKER ŞEHİT OLDU, 10 ASKER YARALI

Teröristler tarafından kullanılan 32 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve deponun bulunarak kullanılamaz hale getirildiğinin kaydedildiği açıklamada, operasyonlarda dört askerin şehit olduğu 10 askerin ise yaralandığı bildirildi.

YASA DIŞI GEÇİŞ YAPMAYA ÇALIŞAN 5 BİN 572 KİŞİ YAKANLANDI

Açıklamaya göre etkili hudut güvenliği ve hizmetleri kapsamında icra edilen denetim ve kontroller sonucunda sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 5 bin 572 kişi yakalandı. Kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde ise 18 kilogram toz esrar, 5.3 kilogram kubar esrar, 150 litre kaçak akaryakıt, 51.6 kilogram uyuşturucu, 11 bin 615 paket kaçak sigara ve 1 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.

ZEYTİN DALI HAREKATI

Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına göre Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 820 oldu. Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 52 asker şehit oldu, 229 asker ise yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından 18 Mart 2018 tarihi itibariyle kontrol altına alınan Afrin’de mayın ve el yapımı patlayıcı arama faaliyetleri ise devam ediyor. Harekat kapsamında bugüne kadar 95’i Afrin merkezde olmak üzere, harekat alanının tamamında toplam 86 adet mayın ve 647 adet EYP tespit edilerek imha edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.