Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı

Zeytin Dalı Harekatında Bugüne Kadar 4 Bin 305 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 4 bin 305 terörist etkisiz hale getirildi. Son bir haftada Tunceli, Siirt, Diyarbakır, Şırnak ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda ise 41 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkalığı, 20 -27 Nisan’da yurt içinde ve yurt dışında yürütülen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 305 oldu. Harekat kapsamında bugüne kadar 206 adet mayın ve bin 79 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) imha edildi.

Açıklamaya göre Tunceli, Siirt, Diyarbakır, Şırnak ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda, biri lider kadroda olduğu kaydedilen yurt içinde 13 ve yurt dışında 28 olmak üzere toplam 41 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda, 10 adet piyade tüfeği ve 1 adet Dragunov (Kannas) keskin nişancı tüfeği olmak üzere toplam 11 adet silah ele geçirildi, 30 adet EYP imha edildi. Teröristler tarafından kullanıldığı belirtilen 28 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo kullanılamaz hale getirildi. Operasyonlarda 3 asker şehit oldu, 8 asker ise yaralandı.

YASA DIŞI GEÇİŞ YAPMAYA ÇALIŞAN 8 BİN 93 KİŞİ YAKALANDI

Sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 8 bin 93 kişi yakalandı. Kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde 52.9 kilogram uyuşturucu, 43 bin 720 paket kaçak sigara ve 3 adet cep telefonu ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.