Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

Zeytin Dalı Harekatında Etkisiz Hale Getirilen Terörist 4 Bin 254 Oldu

Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 4 bin 254 terörist etkisiz hale getirildi. Son bir haftada yurt içinde ve yurt dışındaki operasyonlarda ise toplam 37 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, 14-20 Nisan tarihlerinde yurt içinde ve yurt dışında yürütülen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 254 oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından yürütülen mayın ve el yapımı patlayıcı arama faaliyetleri kapsamında bugüne kadar 117 adet mayın ve 855 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) imha edildi. Arfin’de terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 53 asker şehit oldu, 232 asker ise yaralandı.

BİR HAFTADA 37 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Açıklamaya göre Tunceli, Diyarbakır, Şırnak ile Irak’ın kuzeyinde icra edilen operasyonlarda ikisi sözde lider kadrodan olmak üzere yurt içinde 26 ve yurt dışında 11 olmak üzere toplam 37 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda, 33 adet piyade tüfeği, 2 adet Dragunov (Kannas) keskin nişancı tüfeği, 1 adet Zağros keskin nişancı tüfeği, 1 adet makinalı tüfek, 3 adet roketatar, 4 adet tabanca olmak üzere toplam 44 adet silah ele geçirildi, 41 adet EYP imha edildi.

Teröristler tarafından kullanıldığı belirtilen 33 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo kullanılamaz hale getirildi. Operasyonlarda, 5 asker şehit oldu, 9 asker ise yaralandı.

YASA DIŞI GEÇİŞ YAPMAYA ÇALIŞAN 8 BİN 330 KİŞİ YAKALANDI

Yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 8 bin 330 kişi yakalandı. Kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlarda ise 50 bin adet kök kenevir, 50.2 kilogram uyuşturucu, 238 litre kaçak akaryakıt, 26 bin 722 paket kaçak sigara ve 12 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.