Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin recep tayyip erdoğan binali yıldırım

Zeytin Dalı Harekatı’nın Başlangıcından Bu Yana 3 Bin 733 Terörist Etkisi Hale Getirildi

Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 3 bin 733 terörist etkisi hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, 17-23 Mart tarihleri arasında gerçekleşen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 733 oldu. Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 49 askerin şehit olduğu, 228 askerin ise yaralandığı kaydedilen açıklamaya göre yaralanan 157 askerin tedavileri tamamlandı ve askerler görev yerine döndü.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından 18 Mart itibariyle kontrol altına alınan Afrin’de mayın ve el yapımı patlayıcı arama faaliyetlerinin sürdürüldüğü belirtilerek, harekatın başarıyla devam ettiği ifade edildi.

1’İ LİDER KADRODA, 91 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına göre Diyarbakır, Şırnak, Bitlis ve Bingöl ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen orta ve küçük çaplı operasyonlarda da 1’i lider kadroda olmak üzere 91 terörist etkisiz hale getirildi.

4 ASKER ŞEHİT OLDU

Operasyonlarda, 21 adet piyade tüfeği, 2 adet AT-4 tanksavar silahı, 1 adet av tüfeği, 1 adet uçaksavar makinalı tüfek, 4 adet makinalı tüfek, 1 adet keskin nişancı tüfeği, 2 adet roketatar ve 2 adet tabanca olmak üzere toplam 34 adet silah, 1 adet top mermisi, 2 adet anti tank mayını, 1 adet 81 milimetrelik havan mühimmatı, 1 adet 60 milimetrelik havan mühimmatı, bin 875 adet muhtelif hafif silah mühimmatı, 534 adet uçaksavar makinalı tüfek mühimmatı, 8 adet roketatar roketi, 9 adet roketatar sevk fişeği, 110 adet el bombası, 30 adet bombaatar mermisi, 235 kg amonyum nitrat, 50 adet dinamit lokumu, 3 kilogram C-4 patlayıcı madde, 106 adet fünye, 36 adet muhtelif şarjör, 4 adet el dürbünü, 1 adet gece görüş dürbünü, 6 adet el telsizi ve 78 adet EYP yapımında kullanılacağı değerlendirilen LPG tüp ele geçirildi. 29 adet EYP tespit edilerek imha edildi. Teröristler tarafından kullanılan 45 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirildi. Operasyonlarda 4 asker şehit oldu, 10 asker ise yaralandı.

YASA DIŞI GEÇİŞ YAPMAYA ÇALIŞAN 6 BİN 925 KİŞİ YAKALANDI

Etkili hudut güvenliği ve hizmetleri kapsamında gerçekleştirilen denetim ve kontroller sonucunda ise sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 6 bin 925 kişi yakalandı, kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar sonucunda da 231 bin 735 adet uyuşturucu hap, 608 litre kaçak akaryakıt, 16 bin 80 paket kaçak sigara ve 6 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.