Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

2016 Yılında 823 Çifte Nikâh Kıyıldı

Silifke Belediye Başkanlığı bünyesinde bulunan Nikâh Memurluğu, 2016 yılında 823, 2017 yılının ilk iki ayında ise 87 çifte nikâh kıydı.

Silifke Belediyesi tarafından yeni yapılan Nikâh Memurluğu Salonu, ilçe sakinlerinin beğenisini toplarken, nikâh kıymak amacıyla gelen çiftler içinde her türlü kolaylığın sağlandığı açıklandı. Evlendirme Memurluğuna gerekli evrakların teslim edilmesinin ardından, işlemlerin kısa bir süre içerisinde tamamlandığı belirtildi.Yapılan açıklamaya göre Silifke’de 2016 yılında 823, 2017 yılının Ocak ve Şubat aylarında ise 87 çifte nikâh kıyıldı.
Vatandaşların nikâh işlemlerini yaptırmak üzere müracaat ettiği çift sayısında, 2014 ve 2015 yıllarına oranla 2016 yılında önemli bir artış yaşandığı belirtildi.

“BAHÇESİ OLAN GENİŞ VE NEZİH BİR ORTAMDA NİKÂH KIYIYORUZ”
Konuyla ilgili olarak bilgi veren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Artık nezih ve daha ulaşılabilir bir nikâh salonunda hizmet veriyoruz. 2014 yılında göreve gelmemizin hemen ardından özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın ulaşımda güçlük çektiği nikâh salonu, belediye hizmet binamızın üçüncü katında faaliyet göstermekteydi. Vatandaşlarımızın buraya çıkması bir hayli zor ve nikâh törenlerinde asansörler yetersiz kalıyordu. Burada ki işleyişi kolaylaştırmak ve her vatandaşımızın çocuklarının veya akrabalarının nikâh merasimine katılabilmesi için salonumuzu bahçesi olan geniş ve nezih bir binaya taşıdık.
Engelli bireylerimiz ve yaşlılarımızın rahatça girebileceği bir bina haline getirdik. Hem geniş bir salona kavuştu hem de çiftlerimiz, aileleriyle rahat bir ortamda nikâh kıyabiliyorlar. Nikâh Memurluğu personellerimizde, çiftlerimize gereken kolaylığı ve yardımı sağlıyorlar’ diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.