Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika tsk çin transfer cumhurbaşkanı abd TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Anıl İlter Savcı Oluyor

3 Yılda 7 Bin Kişiye İş Bulan Belediye

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye’nin en büyük sorunu olan işsizliğe çözüm için ürettiği projelerle binlerce kişiye iş kapısı açtı. Başkan Çetin, göreve geldiği yıl kurduğu İstihdam Birimi ile 7 bin işsize iş bulunmasını sağlarken, KOSGEB Girişimcilik Kursu ile yüzlerce girişimcinin hibe desteği almasına imkan tanıdı.

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği(DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, üç yıl önce göreve geldiğinde yapılan binlerce iş başvurusunu görünce, işsizliğe çözüm olabilmek için İstihdam Birimi oluşturdu. Çetin’in oluşturduğu birime, ilk 6 ayda 40 bin başvuru oldu. Bu soruna çözüm için kolları sıvayan Başkan Çetin, 3 yılda 7 bin kişiyi iş sahibi yaptı. Çukurova Belediyesi’nin, KOSGEB işbirliği ile açtığı kurslara katılan yüzlerce girişimciye ise hibe desteği sağlandı.

“7 BİN KİŞİYE İS SAĞLADIK”
Seçildikten sonra, 2 Nisan 2014'te görevine başlayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 6 ayda yapılan 40 bin iş başvurusunu görünce, halkın talebine kayıtsız kalmadı. Ekibini toplayıp, hemen bir istihdam birimi oluşturan ve gelen tüm iş başvurularının alınıp, iş taleplerine göre iş bulunması talimatını veren Başkan Soner Çetin, Türkiye İş Kurumu ile de irtibat haline geçerek, çalışmak isteyen herkesi iş sahibi yapmaya çalıştıklarını belirtti.
Başvuruların birçoğunun belediyede çalışmak için yapıldığına dikkat çeken Başkan Çetin, “Belediyenin kadrosunun dolu olması nedeniyle, başvuruları kabul edemezdik. Fakat, bu kadar başvuruya da kayıtsız kalamazdık. Ekibimizin içinden bir istidam birimi oluşturduk ve personel talebi olan fabrikalarla, eğitim ve sağlık kurumlarıyla, esnafla iletişim sağladık. Bize yapılan başvurular arasından, işletmelerin talebine göre işçi adayları gönderdik. 3 yılda, 7 bin vatandaşımıza çeşitli alanlarda iş bulduk. Yeter ki, çalışmak istesin, biz iş buluyoruz. Belediyemizle işi olan işverenlere de, ‘Eleman ihtiyacınız olursa bize başvurun’ diye rica da bulunduk. Sağolsunlar bizi kırmayarak, personel taleplerini bize ilettiler. Bilgisayar ortamında tuttuğumuz başvurular üzerinden, işçi taleplerine anında karşılık verdik. Neticede, Adana’mızın işsizlik sorununa çözüm olmaya çalıştık. Halen de başvurular ve işe yerleştirmeler devam ediyor” dedi.
YÜZLERCE GİRİŞİMCİYE HİBE DESTEĞİ
Çukurova Belediyesi olarak, KOSGEB Girişimcilik Kurslarına önem verdiklerini ve girişimcilerin yoğun taleplerine karşılık vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Soner Çetin, gerçek girişimcilerin tespit edildiği kurslarla yüzlerce işyeri sahibine karşılıksız hibe sağladıklarını söyledi. KOSGEB kurslarının yıl içerisinde belirli zamanlarda devam ettiğine dikkat çeken Başkan Çetin, “Kursiyerlerimiz hibelerini alıp işyerlerini kurduğunda, açılışlarını bizzat yapıyorum. Zaman zamanda girişimcilerimizin ziyaretlerine giderek, onların mutluluğuna ortak oluyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.