Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

"30 Ağustos, Mücadelenin Zaferle Taçlandığı Gün"

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümüyle ilgili bir mesaj yayımladı. Milletvekili Türkoğlu mesajında, 30 Ağustos’un, 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk Milleti’nin işgal güçlerine karşı başlattığı istiklal mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı tarihi bir gün olduğuna vurgu yaptı.

“30 Ağustos, 94 yıl önce tarihte benzerine az rastlanır bir varoluş mücadelesiyle, aziz milletimizin istikbali için ecdadımızın yeniden diriliş destanı yazdığı İstiklal Savaşı’nın zafer günüdür” diyen Türkoğlu;

"19 Mayıs 1919ʹda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılan Kurtuluş Savaşı ve milli mücadele süreci, Milletimizin kadını-erkeği, yaşlısı-genciyle bir bütün olarak hareket etmesi neticesinde ve kahraman Türk askerinin cesaret ve fedakârlığı sayesinde büyük zaferle sonuçlanmıştır" dedi.

30 Ağustos Zaferi’nin, sadece Türk Milletimizin kurtuluşuna vesile olmadığını söyleyen Türkoğlu; bu zaferin aynı zamanda 200 yıl dünyada sömürü düzeni kuran emperyal güçlerin çarkında ezilmiş tüm mazlum milletlerinde mücadelelerinde rol model teşkil ettiğini vurguladı.

30 Ağustos’ta Dumlupınar’da sadece işgal güçlerine karşı değil, tüm dünyaya bir mesaj verildiğini belirten Türkoğlu;

Türk Milleti'nin, 15 Temmuz 2016 direnişini bir asır süre sonra, "Milletçe bağımsız yaşama irademizin muhteşem bir tezahürüdür” diyen Türkoğlu, " 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, inşallah, bugün yaşadığımız tehditleri de bertaraf etme azim ve kararlılığına sahiptir" dedi.

Milletvekili Türkoğlu mesajını şu sözlerle tamamladı:

“30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor; Aziz Milletimizin Zafer Bayramını içtenlikle kutluyorum.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.