Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

5. İstanbul Uluslararası Uçurtma Festivali Başladı

Maltepe Sahili'nde 20 Mayıs Cumartesi günü başlayan festivalin ilk gününde, yabancı konuklar birbirinden ilginç uçurtmalarını sergiledi. Gökyüzü; ‘ vatoz balığı, uçak, ahtapot, Sünger bop, gibi birbirinden değişik karakterlerden yapılmış uçurtmalarla İstanbul’lulara görsel bir şölen sundu. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, İstanbul Uçurtmacılar Derneği'nin de teknik destek verdiği 5. İstanbul Uluslararası uçurtma Festivali bugün başladı
                    
İstanbul'un çeşitli semtlerinden festival alanına gelen binlerce kişi, bir yandan uçurtmalarını uçururken, diğer yandan güzel havanın tadını çıkardı. Festivalde vatandaşlara etkinlikte 15 bin ücretsiz uçurtma dağıtıldı.

5. İstanbul Uluslararası Uçurtma Festivali 'ne dünyanın 6 kıtasından, 15 ülkesinden, yaklaşık 40 kadar uçurtma otoritesi ve uçurtmayla ilgili STK’ların yöneticileri  katıldı. Katılımcı ülkeler, ilginç uçurtmalarını gökyüzünde uçurarak, İstanbul’luların beğenisine sundu.  
Türkiye adına festivale katılan ve aynı zamanda festivalin teknik desteğini de veren İstanbul Uçurtmacılar Derneği Türk Uçurtma takımına ait 60 m2'lik Türk Bayrağı şeklindeki uçurtmadan alanda bulunanlara küçük oyuncaklar , şekerleme ve çikolatalar atıldı. Vatandaşlar gökyüzünden gelen hediyeleri kapmaya çalışırken ortaya ilginç görüntüler çıktı.        
          
Festivalin açılış töreninde, katılımcı ülkelerin temsilcileri sahnede toplanarak, tek tek vatandaşlara tanıtıldı. Törende bir konuşma yapan İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Mehmet Naci Aköz; festivalin Türkiye'nin tanıtımına büyük katkıda bulunacağını söyleyerek, detaylar hakkında vatandaşlara bilgiler verdi. Aköz, festival kapsamında çok renkli görüntülerin oluştuğunu söyledikten sonra bütün katılımcı ülkelerin temsilcileri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Festival 2. gününde de renkli etkinliklere sahne olacak.
Pazar günü yapılacak olan 2. Gün etkinliklerinde uçurtma yarışmaları yer alacak. Vatandaşlarının kendi yaptıkları uçurtmalarla katılacağı yarışmalarda “en uzağa uçan”,” en ilginç”, ve “en güzel” uçurtma dallarında ödüller verilecek.
Festival 21 Mayıs Pazar günü sona erecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.