Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vakıfbank chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ak parti ankara

6. Uluslararası Uçurtma Festivali’nde Dev Türk Bayrağı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 6. Uluslararası Uçurtma Festivali, İstanbulluların yanı sıra birçok ülkeden profesyonel uçurtmacıları buluşturdu. 60 m2’lik dev Türk Bayrağı uçurtması ile yapılan gösteri, Maltepe sahilini dolduran vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Uçurtmacılar Derneği’nin işbirliğiyle gerçekleştirdiği 6. İstanbul Uluslararası Uçurtma Festivali, çok sayıda İstanbullunun yanı sıra 10 ülkeden 20’yi aşkın profesyonel uçurtmacıyı Maltepe sahilinde buluşturdu.

PROFESYONEL UÇURTMACILAR GÖSTERİ YAPTI

Çocuklar ile ailelerin yoğun ilgi gösterdiği festival, birbirinden renkli uçurtmalara ve eğlenceli gösterilere sahne oldu. Festivalde, Türkiye'nin yanı sıra Hindistan, Kolombiya, Kamboçya, Endonezya, Zambiya, Avustralya, Polonya, İtalya ve Malezya’dan gelen uçurtmacılar gösterilerini sundu.

Profesyonel uçurtmacıların katılımıyla düzenlenen yarışmada; en güzel uçurtma (sanatsal uçurtmalar), en iyi performans (sportif ve savaşçı uçurtmalar), en büyük uçurtma ve minyatür uçurtma kategorilerinde değerlendirmeler yapıldı. En çok beğenilen uçurtmalara ödül verildi.

GÖKYÜZÜNDEN ŞEKER VE ÇİKOLATA YAĞDI

İstanbul Uçurtmacılar Derneği Uçurtma Takımı, 60 metrekarelik Türk Bayrağı uçurtmasını uçurdu. Uçurtma severler tarafından beğeniyle izlenen gösteride, çocuklara gökyüzünden şeker, çikolata ve uçurtma dağıtıldı. Birbirinden renkli uçurtmaların gökyüzünde süzüldüğü festivalde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hediye ettiği uçurtmalar da büyük ilgi gördü.

Festival alanında kurulan atölyelerde ziyaretçilere, uçurtma yapımı ve uçuş teknikleri öğretildi. Çocuklar da jonglörden kuklaya, illüzyondan palyaçoya kadar sunulan gösterilerle çok güzel bir gün geçirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.