Adana’ya Bülent Ecevit Parkı

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in adı, Adana’nın Çukurova ilçesinde yapılacak sanat parkına veriliyor. Bülent Ecevit Parkı’nda, barışın ve özgürlüğün simgesi güvercin figürleri, piyano şeklinde bir kütüphane, Mustafa Kemal Atatürk ve Bülent Ecevit’in heykeli yer alacak.

Parkın temelini atan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bülent Ecevit’in adını yaşatmak bizim için onurdur. O’nun düşünceleri, felsefesi, halkçılığı ve her zaman ezilenden yana duruşu hep yolumuzu aydınlatacak” dedi.

Sanat Parkı

Çetin, parkta halkın hem dinlenip hem kitap okuyabileceği piyano şeklinde bir kütüphane olacağını da vurgulayarak, “Gençlerimizin özgürce enstrümanlarını çalabileceği ve bizden eğitim anlamında destek alacakları müzik atölyesi, resim atölyesi olacak. Burası gönüllülerle yetenekli ellerin buluşma noktası olacak. Dönem dönem okullarımızın katkılarıyla da yetenekli gençlerimiz burada bize ev sahipliği yapıp minik konserler verecek ve sergilerini yapacaklar” dedi.

Barış Güvercini, Bülent Ecevit ve Atatürk Heykeli

Parkın girişinde barışın ve özgürlüğün simgesi güvercin figürlerinin olduğu bir kapı olacağını ve Bülent Ecevit ile Atatürk heykeli bulunacağını ifade eden Çetin, “Parkımızdaki bütün yollar bizi bu iki büyük lidere götürecektir. Parkımızın kalbi olan bu anıtlara ulaşmak için sanatı, hoşgörüyü soluyup tüm renklerimizi temsil eden gökkuşağı yolundan geçmek gerekecek. Bu yolumuz bizi Atatürk’ün 10 ilkesine kavuşturacaktır. Bu meydanda iki liderin de ilkeleri işaret ettiğini göreceğiz” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.