Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Aile Merkezleri’nde Engeller Aşılıyor

Her yaştan binlerce Mamaklı vatandaş için hobi ve meslek kurslarında farklı alanlarda kurslar düzenleyen Mamak Belediyesi, Mamak Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile Özel Eğitim Öğrencileri için el sanatları kursu açtı. Sekiz aile merkezinde 18 yaş üstü hafif ve orta düzeyli zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerin yararlanacağı kurs bir yıl sürecek. Kursiyerlerin yaptıkları ürünler yılsonunda sergilenecek ve yine kendilerine destek amaçlı satışa çıkarılacak. Açtıkları kurslar ve düzenledikleri çeşitli eğitimlerle toplumun her kesimine hitap ettiklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mamak Halk Eğitim Merkezi ile başlattığımız engelli kardeşlerimize yönelik kursta kardeşlerimiz hem eğleniyor, hem de bir şeyler yapabilmenin mutluluğuna erişiyor” dedi.

Hem beceri, hem egzersiz

Kurslara katılan engelli öğrencilerden kimi üretebilmenin mutluluğunu yaşarken kimi de hayatındaki engeli yaptığı çalışmalarla aşıyor. Fırça tutuyor, makas kullanabiliyorlar. Beceri kazanırken egzersiz de yapıyorlar. Ailelere destek olmak, gençlere uğraş edindirmek, onları sosyalleştirip sosyal aktivitelere yönlendirmek amacıyla açılan kurslar hafta içi her gün sabah 09.00-16.00 saatleri arasında 2 grup halinde gerçekleşiyor. El Sanatları Özel Eğitim Kursuna katılan özel öğrenciler kelkit, kilim dokuma, keçe, punç işi, ebru sanatı, ahşap boyama gibi el sanatlarını öğreniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.